Cartierul care se construiește de la zero în București. Se întinde pe 18.000 de mp, va avea un concept occidental cu joburi aproape de casă, blocuri, birouri și cafenele. Va fi unic în România

Cartierul care se construiește de la zero în București. Se întinde pe 18.000 de mp, va avea un concept occidental cu joburi aproape de casă, blocuri, birouri și cafenele. Va fi unic în România

Cartierul care se construiește de la zero în București. Se întinde pe 18.000 de mp, va avea un concept occidental cu joburi aproape de casă, blocuri, birouri și cafenele. Va fi unic în România, susțin cei care au inițiat proiectul.

Cartierul unic în țară, care se ridică de la zero, în Capitală. Are o suprafață de 18.000 de mp, va avea apartamente, spații de închiriat și cafenele

Cartierul unic în țară, care se ridică de la zero, în Capitală. Are o suprafață de 18.000 de mp, va avea apartamente, spații de închiriat și cafenele. Conceptul este unul inedit pentru că se va găsi pe terenul de la CET Grozăvești.

În prezent, acolo se află vechea gospodărie de păcură. Planul a fost propus de conducerea Electrocentrale București, care își dorește ca zona să aibă mai multe clădiri cu funcții multiple, sedii de instituții și companii de stat din sectorul energiei.

Orașul Energiei, așa cum a fost numit proiectul își propune să atragă cât mai mulți tineri. Directorul general al companiei ELCEN, Claudiu Creţu, a declarat că acest cartier bucureștean va fi o zonă de socializare, unde tinerii se pot simți bine și dornici să creeze pentru viitor.

Zona de conferinţe şi de birouri nu lipsește din viziunea urbanistică şi de dezvoltare a Sectorului 6. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, estimează că această regiune va fi costruită în 3-5 ani pentru că terenul deja există.

„Avem terenul, avem toată disponibilitatea din lume, cu un parteneriat public-privat sau cu o altă formulă de investiţie. Vom muta energia românească din Bucureşti în cartierul Energiei”, a spus demnitarul, conform hotnews.ro.

Cartierul energetic, ridicat în sectorul 6

„Cartier energetic! Unicul de acest fel din România va fi construit la noi, în 6, în Grozăvești”, a transmis în urmă cu puțin timp edilul sectorului 6, Ciprian Ciucu, pe contul de Facebook al primăriei.

„Pe locul CET-ului, pe 18.000 mp, unde astăzi este vechea gospodărie de păcură și sunt echipamente vechi, ruginite, va fi amenajat un concept occidental cu sedii pentru Ministerul Energiei şi pentru toate companiile din Energie”, a mai spus primarul.

CET Grozăvești se va bucura de o modernizare completă în următorii ani, proiectul urmând să se ridice fără poluare, în contextul în care este unul dintre cei mai mari poluatori din București. Planul este binevenit pentru că este o investiţie a unei firme mari de energie.

Oamenii se vor muta, cu siguranță, în acest cartier pentru că își vor dori să dețină locuințe mai aproape de locurile de muncă. În plus, acest lucru înseamnă mai mulți bani la bugetul local, care se vor duce apoi în investiții.

În altă ordine de idei, la ora actuală în București este în derulare un alt proiect de aceeași anvergură. Mai exact, este vorba de o zonă unde se vor găsi toate sediile instituțiile din sistemul judiciar.  Cartierul justiției, așa cum a primit denumirea, va fi gata în aproximativ 5-6 ani.

Valoarea investiției pentru această regiune din Capitală se ridică la un miliard de euro. Mai mult decât atât, în zona limitrofă cartierului va fi ridicată o sală de concerte care va beneficia de o acustică adecvată concertelor de muzică clasică.

Please follow and like us:
Pin Share