Doliu în învățământul din România. „Profunzimea acestei pierderi nu poate fi măsurată în cuvinte”

Doliu în învățământul din România. „Profunzimea acestei pierderi nu poate fi măsurată în cuvinte”

Cristina-Camelia Tudorancea, profesoară la Colegiul Economic „Regele Mihai I” din Buzău, s-a stins din viață la vârsta de 63 de ani. În ultimii ani, aceasta se lupta cu o boală cruntă, boală care a și răpus-o într-un final.

Sute de mesaje de condoleanțe

În urma acestei vești triste, reprezentanții Colegiului Economic „Regele Mihai I” au lăsat un mesaj emoționant pe pagina de Facebook pentru colega lor care a fost profesoară de limba și literatura română. Acolo, toate cadrele didactice au lăsat câte un gând bun.

„Cristina-Camelia Tudorancea a ales, de astăzi, să își treacă vămile spre înalt! Cu durere în suflet, anunțăm că un om frumos, profesor de limba și literatura română la Colegiul Economic “Regele Mihai I” din Buzău, a pierdut singura bătălie din această viață, aceea cu boala nemiloasă.

Pentru cei care au cunoscut-o și au împărtășit clipe minunate alături de dânsa, profesori și elevi deopotrivă, profunzimea acestei pierderi nu poate fi măsurată în cuvinte. În cei 30 de ani de Economic, a dăruit fiecăruia bucăți de suflet. Acum pleacă spre veșnicie luând ceva din noi. Cum altfel ne-am putea recunoaște la următoarea întâlnire?

Un suflet sensibil, vibrând la frumosul artistic și, mai cu seamă, la tărâmul magic al poeziei, prezența-i discretă și tulburătoare a lăsat urme de neșters în inimile noastre. Profesor de excepție, diriginte implicat în viața multor generații, colegul care știe mereu ce vorbă ți se potrivește, o flacără ce părea că nu se va stinge niciodată.

Îndrăznim să nădăjduim că și de aici încolo, spiritul dânsei va fi călăuzit spre lumină de puterea versului pe care l-a iubit, un “înger palid cu privire curate”, căci, vorba poetului, doar poezia este în stare să aștearnă “strai de purpură și aur peste țărâna cea grea”. Să-i fie zborul lin și odihna binemeritată în Împărăția lui Dumnezeu! Întreaga noastră compasiune familiei îndurerate!”, se arată în postarea instituției de învățământ.

Sute de reacții și zeci de comentarii cu curs la această postare. Cei care au cunoscut-o pe îndrăgita profesoară au lăsat câte un gând sincer, cu ocazia acestei vești triste. Una dintre fostele eleve a scris un mesaj emoționant.

„Îmi aduc bine aminte absolvirea celor doisprezece clase din cadrul Colegiului Econimic Buzău, unde am studiat. Atunci a fost ultima dată când am văzut-o pe doamna profesor Tudorancea.

Am plâns atunci pentru că știam ca n-o să mai particip niciodată la clasele dumneaei. Acum plâng pentru că nu-mi imaginam ca acest “niciodată” să devină atât de apăsător. Sincere condoleanțe!”, a scris tânăra.

Întreaga comunitate este îndurerată din cauza acestei pierderi imense. Reprezentanții liceului au anunțat data la care cei apropiați își pot lua rămas bun. Înmormântarea va avea loc pe data de 17 octombrie, ora 13.30, în localitatea Cislău.

Please follow and like us:
Pin Share