Ambalajele care nu se primesc la aparatele SGR. Nu există român care să nu aibă aceste sticle. Ce se întâmplă, de fapt

Ambalajele care nu se primesc la aparatele SGR. Nu există român care să nu aibă aceste sticle. Ce se întâmplă, de fapt

Ambalajele care nu se primesc la aparatele SGR. Chiar dacă mulți români le au acasă, din păcate, nu le pot duce la reciclat. Care este singura soluție în aceste cazuri.

Ambalajele care nu se primesc la aparatele SGR

În curând se împlinește un an de când în România a fost implementat Sistemul de Garanție – Retur. Românii au rezonat foarte bine cu el, dovadă fiind miliardele de ambalaje reciclate.

Sistemul de Garanție – Retur funcționează foarte simplu. Pentru a-și recupera garanția de 50 de bani, românii trebuie să returneze ambalajele marcate SGR la aparatele de colectare.

Totuși, există și ambalaje pe care aparatele SGR nu le primesc. Românii sunt revoltați, mai ales că, în această situație se văd nevoiți să le arunce la gunoi.

Ambalajele pe care nu le primesc aparatele SGR sunt sticlele de ulei. Chiar dacă sunt făcute tot din plastic, momentan, acestea nu se pot returna la aparatele SGR. Singurele ambalaje acceptate sunt cele din plastic, dozele de suc și sticlele de la orice băutură.

Ce alte ambalaje nu pot returna românii la aparatele de reciclat

Din păcate, sticlele de ulei goale nu sunt singurele pe care românii nu le pot returna. Aparatele SGR nu primesc nici sticle de detergent lichid sau de balsam. Chiar dacă unii români poate că sunt tentați să le ducă la aparatele SGR, acestea vor fi respinse. În cel mai rău caz, aparatul SGR se poate strica.

Restricții de returnare există și la alte ambalaje din sticlă. În timp ce ambalajele băuturilor alcoolice, ale sucurilor sau ale berii pot fi reciclate, situația stă diferit în ceea ce privește borcanele. Chiar dacă sunt făcute tot din sticlă, acestea nu sunt acceptate de aparatele SGR.

Momentan, aparatele SGR nu acceptă nici pahare sau sticle colorate, precum vazele sau eprubetele. Românii care au acasă astfel de obiecte trebuie să se informeze înainte de a scăpa de ele.

De obicei, pentru obiecte de acest fel există centre speciale de reciclare. Acestea sunt similare centrelor de reciclare a cartonului, poliesterului și altor materiale.

Românii speră ca, în curând, autoritățile să găsească o soluție și pentru ambalajele pe care, momentan, aparatele SGR nu le primesc. Până atunci, aceștia vor trebui să se limiteze la ambalajele marcate corespunzător.

Please follow and like us:
Pin Share