Locul din casă unde nu trebuie să montezi niciodată o centrală termică. Mulți români fac această greșeală și riscă să piardă bani

Locul din casă unde nu trebuie să montezi niciodată o centrală termică. Mulți români fac această greșeală și riscă să piardă bani

Există câteva reguli care trebuie respectate atunci când vine vorba despre poziționarea centralei termice din locuință. O alegere nepotrivită poate aduce cu sine multe riscuri, atât pentru echipamente cât și pentru locatari.

Montarea centralei termice în condiții de siguranță

Dacă sunteți în mijlocul lucrărilor sau intenționați să faceți câteva schimbări în casă, trebuie să știți ce faceți cu centrala termică. Sunt câteva reguli de care trebuie să țineți cont pentru a nu va pune viața în pericol.

Este interzisă montarea centralei în spații neizolate termic, spații care prezintă risc de îngheț și condens excesiv. De asemenea, nu aveți voie să le amplasați în încăperi în care sunt depozitate materiale inflamabile sau explozive.

În mod cert, este interzisă montarea acesteia în dormitor sau în camera de zi. Pot emite gaze periculoase, extrem de toxice. Chiar dacă multe dintre apartamentele noi au bucătăria open space cu sufrageria, este totul în regulă dacă s-a ținut cont de câteva reguli esențiale.

Centrala termică nu poate fi montată în baie. Acolo este umiditate excesivă, iar unele componente pot fi deteriorate. Mai mult, nici holurile mici și înguste, neventilate, nu sunt potrivite pentru amplasarea acesteia.

Pentru instalarea unei centrale termice este nevoie de o încăpere care să aibă un tavan înalt de 2.5 metri. Suprafața trebuie să fie de cel puțin trei metri pătrați și este necesar să lăsați un spațiu de minimum 0,4 metri în jurul acesteia pentru a putea avea acces la componente.

Ce putem face ca facturile să nu explodeze pe timp de iarnă

Sunt câteva sfaturi pe care ar trebui să le puneți în practică dacă doriți să nu vă treziți cu facturi imense pe timp de iarnă. În primul rând, indicat este să existe un termostat în casă pe care îl puteți seta după bunul plac.

Chiar și așa, specialiștii spun că temperatura ideală din locuință ar trebui să fie undeva la 16-18 grade Celsius. În acest fel avem parte de un somn odihnitor, dar și de facturi mai mici în anotimpurile reci.

O altă recomandare este aceea de a nu obtura căldura. Nu puneți mobila prea aproape de sursele de căldură. Mai mult, nu lăsați hainele la uscat pe calorifere. Încăperea nu se va mai încălzi într-un timp eficient. De asemenea, nu lăsați căldura pornită dacă plecați de acasă pentru mult timp.

Please follow and like us:
Pin Share