Produsul care se scumpește începând cu luna noiembrie! Este adorat de români și mulți au început deja să-și facă rezerve

Produsul care se scumpește începând cu luna noiembrie! Este adorat de români și mulți au început deja să-și facă rezerve

Produsul care se scumpește începând cu luna noiembrie. Românii au început să își facă rezerve pentru a evitat să dea o avere pe el.

Produsul care se scumpește începând cu luna noiembrie

Valul de scumpiri continuă. Vestea nu este deloc una bună pentru buzunarul românilor, deja afectat de prețurile din ultima vreme. Cu câteva săptămâni înainte de Crăciun, va crește prețul unui produs adorat de români.

Experții din industria alimentară sunt de părere că prețul cărnii de porc va fi mai mare iarna aceasta. Pentru ”vedeta” meselor de sărbători, românii vor scoate mai mulți bani din buzunar.

Prețul cărnii de porc va crește chiar din luna noiembrie. Toți românii vor resimți scumpirea, dar cei mai tare îi va ”ustura” la buzunar pe cei care sunt obișnuiți să cumpere cantități mari de carne de porc.

În perioada sărbătorilor de iarnă, cererea de carne de porc este mai mare ca niciodată. Românii pun pe masa festivă fel de fel de preparate din porc, de la sarmale până la friptură. Din cauza cererii mari, în apropierea Crăciunului, prețul cărnii de porc va crește și cu 15%.

Cât costă, în prezent, un kilogram de carne de porc

Chiar dacă nu este deloc o veste pe placul românilor, există câteva motive care generează această scumpire. Potrivit specialiștilor, principalul vinovat este creșterea costului de producție.

Costului de producție i se mai adaugă și alți factori, precum prețul energiei și prețul furajelor esențiale pentru hrănirea porcilor. Cumulate, toate vor produce efecte asupra bugetului pe care românii l-au alocat sărbătorilor de iarnă.

Prețul cărnii de porc este influențat și de pesta porcină africană. Din cauza ei, producția de carne de porc la nivelul Europei a început să scadă, ceea ce înseamnă că sunt sacrificați din ce în ce mai puțini porci.

În prezent, în piețele din România, potrivit click.ro, un kilogram de mușchiuleț de porc costă 45 lei. Un kilogram de pulpă de porc costă 25 – 30 de lei, iar prețul unui kilogram de cotlet de porc începe de la 30 de lei.

Românii trebuie să știe că nu doar carnea de porc proaspătă se va scumpi. Anul acesta vom plăti mai mult și pentru produsele derivate din carnea de porc, precum jumări, șorici sau cârnați.

Please follow and like us:
Pin Share