Ce să pui în supa de roșii ca să aibă gustul din copilărie. Era secretul celebrului Radu Anton Roman

Ce să pui în supa de roșii ca să aibă gustul din copilărie. Era secretul celebrului Radu Anton Roman

Ce să pui în supa de roșii ca să aibă gustul din copilărie. Regretatul Radu Anton Roman folosea un ingredient secret pentru a-i da o aromă aparte.

Supa de roșii, un preparat celebru în întreaga lume

Supa de roșii este unul dintre cele mai simple și mai gustoase preparate. Există o mulțime de rețete, însă regretatul Radu Anton Roman avea un as în mânecă ori de câte ori prepara supa de roșii.

Românii consumă destul de des supă de roșii, însă acest preparat este popular în mai multe părți ale lumii. Rețeta ei originală vine tocmai din gastronomia mediteraneană, acolo unde roșiile ocupă un loc special în bucătărie.

În funcție de țara unde se consumă, supă de roșii are o altă denumire. De exemplu, italienii îi spun pappa al pomodoro, iar în Statale Unite ale Americii poartă numele de tomato bisque.

Dacă vrei să pui în farfurie cea mai delicioasă supă de roșii trebuie să te asiguri că respecți rețeta. Ingredientele nu sunt numeroase, iar rezultatul va primi complimente din partea celor dragi.

Ce să pui în supa de roșii ca să aibă gustul din copilărie. Ingredientul secret folosit de Radu Anton Roman

Pentru supa de roșii ai nevoie de un pahar cu orez, o ceapă, pătrunjel și nelipsitele condimente sare și piper. Lista continuă cu un morcov și cu un kilogram de roșii răscoapte.

În cartea ”Bucate, vinuri și obiceiuri românești”, Radu Anton Roman a împărtășit cu toți secretele unei supe de roșii delicioase. Acesta a explicat rețeta pas cu pas, astfel că este imposibil să dai greș cu ea.

Pentru început, roșiile se taie cubulețe, iar morcovul și ceapa se dau pe răzătoare. Toate ingredientele se pun la fiert în 2 litri de apă. După ce au fiert o jumătate de oră, se iau de pe foc și se pune verdeața tocată.

Potrivit regretatului Radu Anton Roman, marele secret al supei de roși constă în verdeața tocată. Aceasta adaugă o notă de prospețime și intensifică gustul supei.

Supa de roșii este un preparat versatil, ceea ce înseamnă că poate fi servit oricând, indiferent de sezon. Aceasta este la fel de delicioasă atât rece, cât și caldă.

Supa de roșii este mereu o alegere ușoară și sănătoasă. Roșiile sunt bogate în vitamine și antioxidanți, așa că nu ai cum să greșești cu o porție de supă de roșii preparată chiar de tine.

Please follow and like us:
Pin Share