De ce nu e recomandat, de fapt, să folosești șamponul de la hotel. Este o greșeală uriașă pe care o fac mai toți românii

De ce nu e recomandat, de fapt, să folosești șamponul de la hotel. Este o greșeală uriașă pe care o fac mai toți românii

De ce nu e recomandat să folosești șamponul de la hotel. Chiar dacă este o variantă practică, specialiștii trag un semnal de alarmă.

De ce nu e recomandat să folosești șamponul de la hotel

Nu este persoană care să nu adore călătoriile. Totuși, pregătirile de dinaintea unei vacanțe pot fi destul de epuizante, mai ales că sunt anumite lucruri care nu trebuie să lipsească din bagaj.

Multe persoane aleg să renunțe la diverse lucruri pe care știu că le găsesc la hotel, cum ar fi, de exemplu, șamponul. Hotelurile pun la dispoziția tuturor șampoane, săpunuri și geluri de duș. Totuși, specialiștii nu încurajează folosirea lor.

În primul rând, folosirea unui șampon nou înseamnă o schimbare pentru părul tău. Din păcate, poate să nu fie una pozitivă, dată fiind calitatea pe care o au șampoanele din hoteluri.

Experții în îngrijirea părului susțin că aceste șampoane sunt superalcaline și pline de sulfați. Folosite pe întreaga durată a șederii în hotel, acestea pot afecta firul de păr.

”Majoritatea șampoanelor oferite de hotel sunt superalcaline, dure pentru păr și pline de sulfați, parabeni și alte ingrediente care curăță părul de uleiurile sale naturale.”, a declarat stilistul Marz Collins.

Cu ce te poți spăla pe păr atunci când călătorești

În al doilea rând, dacă te speli cu șamponul de la hotel, nu știi niciodată ce conține. Șamponul vine în recipiente mici, fără etichetă, ceea ce înseamnă că a fost achiziționat la vrac. Din cauză că poate fi îndoielnică calitatea lui, cel mai bine ar fi să îl eviți.

Specialiștii recomandă tuturor să nu folosească șamponul de la hotel, cu atât mai mult dacă este într-un suport montat pe perete. Acesta intră în contact cu virusuri și bacterii, ceea ce poate dăuna firului de păr.

Pentru că șamponul de la hotel nu este cea mai bună variantă, cel mai bine ar fi să pui în bagaj șamponul pe care îl folosești acasă. Nu trebuie să iei întreaga cantitate, ci poți pune câțiva mililitri într-un recipient special pentru călătorii. Astfel, nici nu va ocupa mult loc în bagaj.

Este important să reții faptul că, în majoritatea cazurilor, hotelurile nu pun accent pe calitatea șamponului. Din contră, vor fi mereu alese variantele rentabile ca preț.

Please follow and like us:
Pin Share