Mircea Lucescu este un monstru! A ajuns la victoria cu numărul 910 în carieră! Toate bornele unui antrenor fabulos

Mircea Lucescu este un monstru! A ajuns la victoria cu numărul 910 în carieră! Toate bornele unui antrenor fabulos

Victoria României din meciul contra naționalei Ciprului a fost cea cu numărul 910 din cariera lui Mircea Lucescu. „Il Luce” a fost prima dată antrenor-jucător la Corvinul Hunedoara între anii 1978 și 1982. De atunci, românul a scris istorie.

Mircea Lucescu ocupă locul 3 în clasamentul mondial al antrenorilor

După numărul de trofee câștigate de-a lungul carierei, Mircea Lucescu este al 3-lea din toate timpurile. Singurii care îl depășesc sunt Pep Guardiola și Sir Alex Ferguson. „Il Luce” a adunat în toți anii în care a fost antrenor 32 de trofee. Pep Guardiola are 40, iar Sir Alex Ferguson 48.

În cadrul emisiunii FANATIK SUPERLIGA, Horia Ivanovici și invitații săi au început să-l felicite încă o dată pe antrenorul României. Mircea Lucescu a fost pe banca tehnică a unei echipe pentru a 1.529-a oară. În plus, tatăl lui Răzvan Lucescu a bifat victoria cu numărul 910.

„Alo, vă mai spun o dată. Ca să înțelegeți că avem de aface cu unul dintre cei mai titrați tehnicieni din lume, nu doar din România. Din toate timpurile. Cu meciul de aseară a bifat partida 1.529 din întreaga carieră a domniei sale de tehnician și victoria cu numărul 910”, a spus Horia Ivanovici la emisiunea pe care o moderează.

„Băi, titan”, a mai exclamat Ivanovici. Mircea Lucescu este deja la a treia victorie din noul său mandat la echipa națională a României. Urmează meciul cu Lituania, adică partida cu numărul 1.530 din cariera lui „Il Luce”.

Cifrele lui Mircea Lucescu ca jucător și ca antrenor

Înainte de a fi un antrenor de succes, Mircea Lucescu a fost un jucător esențial pentru echipele de club și pentru prima selecționată a României. Lucescu a început fotbalul în pepiniera celor de la Dinamo București.

După mai bine de 10 ani petrecuți în tricoul „câinilor roșii”, Mircea Lucescu a plecat gratis la Corvinul Hunedoara. A jucat în Hunedoara între 1977 și 1983, iar apoi a făcut o pauză în cariera sa de fotbalist. A revenit în 1990 la Dinamo, dar a jucat doar încă 2 luni până să se retragă. Are în palmares 7 campioante ale României și o cupă cu Dinamo ca jucător.

În timp ce făcuse pauză, Lucescu a antrenat România pentru prima dată între 1981 și 1986. După, a mers pe banca tehnică a lui Dinamo și de atunci a început să se remarce din ce în ce mai mult. A câștigat Cupa României cu trupa din Ștefan cel Mare în anul 1986.

Mircea Lucescu a fost la „cârma” multor echipe din Europa. Pe lângă Rapid București, Inter Milano sau Besiktas, trofeele le-a câștigat în Ucraina și Turcia. Timp de 12 ani, Lucescu a fost tehnicianul celor de la Shakhtar Donetsk. A cucerit Europa League cu ucrainienii în 2009.

Înainte de era cu Shakhtar, „Il Luce” a ridicat Supercupa Europei în 2001 cu echipa lui Galatasaray. În total, tehnicianul naționalei noastre are în palmares 9 campionate ucrainiene, 2 românești cu Rapid și alte 2 cu Galata și Besiktas, pe lângă celălalte trofee importante.

PETROLUL PLOIEȘTI LA 100 ANI! CÂT A COSTAT TOTUL! STRIGĂT DE DISPERARE pentru SALVARE

Please follow and like us:
Pin Share