Ce trebuie să faci dacă pisica a intrat în călduri. Metodele prin care reușești să o calmezi

Ce trebuie să faci dacă pisica a intrat în călduri. Metodele prin care reușești să o calmezi

Iată ce trebuie să faci atunci când pisica ta a intrat în călduri. Această perioadă este una agitată pentru feline, care pot avea un comportament diferit. Din fericire, există câteva soluții pentru a le ajuta să se liniștească.

Ce să faci dacă pisica a intrat în călduri. Cele mai bune metode pentru a o ajuta să fie mai calmă

Perioada de împerechere a pisicilor poate să fie un adevărat chin pentru stăpâni, mai ales pentru cei care le țin în interior. Felina devine agitată în această perioadă, însă există câteva metode prin care o poți ajuta să se calmeze.

O metodă la care poți apela pentru a distrage pisica, atunci când este în călduri, este să-i distragi atenția cu altceva. Poți încerca să te joci și ea și chiar să-i oferi jucării și stimulente.

Felina ar trebui să aibă la îndemână jucării noi și care să o mențină ocupată. Îi poți cumpăra șoareci de pluș sau mingii, dar și jucării interactive.

O altă metodă este să folosești o pătură caldă sau un prosop umed pentru pisica ta, deoarece astfel de obiecte pot avea un efect calmant.

Dacă pisica ta se așază pe astfel de obiecte, aceasta va fi mai relaxată. Trucul este unul util mai ales vara, deoarece vei ajuta pisica să se răcorească. Pisica nu transpiră precum oamenii și o poți ajuta să-și regleze temperatura corporală cu aceste metode.

Pe piață există anumite produse naturale pe care le poți folosi pentru a calma pisicile care au intrat în căldură. Poți apela la medicul veterinar pentru a-ți recomanda produse homeopate sau fitoterapeutice, astfel încât să reducă anxietatea și comportamentul agitat al felinei.

Dacă îți este prea greu să gestionezi comportamentul pisicii tale atunci când intră în călduri, atunci poți discuta cu medicul veterinar pentru a-i face o injecție hormonală.

Aceasta este o procedură prin care îi va induce ovulația felinei. Astfel, perioada de călduri va înceta prin această metodă, notează atlas-geografic.net.

Cu toate acestea, este necesar să discuți cu medicul veterinar și să-i ceri sfatul într-o astfel de situație, întrucât procedura are atât beneficii, cât și riscuri.

Sterilizarea, cea mai bună soluție pe termen lung

Deși poți aplica metodele menționate mai sus pentru a-ți calma pisica atunci când intră în călduri, cea mai eficientă soluție este sterilizarea.

În cazul femelelor, sterilizarea se poate face încă de la vârsta de patru luni. Această intervenție previne complet ciclul de călduri, iar pisica nu va mai fi la fel de expusă la diverse probleme de sănătate, precum infecțiile uterine sau chiar tumorile mamare.

Sterilizarea nu va afecta negativ sănătatea pisicii. Dacă va avea o dietă potrivită și echilibrată, felina nu se va îngrășa după ce este sterilizată.

Astfel, dacă nu vrei ca pisica să aibă pui, cea mai bună opțiune rămâne sterilizarea. Discută cu medicul veterinar, care îți va explica beneficiile acestei proceduri.

Please follow and like us:
Pin Share