Cine sunt bunica și nepoata date în urmărire națională. Au dispărut fără urmă din București

Cine sunt bunica și nepoata date în urmărire națională. Au dispărut fără urmă din București

Alertă în București, după ce o femeie în vârstă de 67 de ani și nepoata ei de 6 ani au plecat de acasă și nu s-au mai întors. Autoritățile au solicitat ajutorul cetățenilor pentru a le găsi.

Care sunt semnalmentele celor două

Cele două locuiesc în Sectorul 4 al Capitalei și pe data de 13 octombrie ar fi plecat voluntar de la adresa de domiciliu, unde nu s-au mai întors ulterior.

Dispariția a fost sesizată de rude, iar autoritățile au pornit imediat în căutarea lor, însă văzând că acestea sunt de negăsit le-au dat în urmărire națională.

”Astăzi, 13 octombrie 2024, Poliţia Capitalei a fost sesizată cu privire la dispariţia unei femei, care a plecat, însoţită de nepoata ei, minoră, de la adresa de domiciliu, din Sectorul 4 şi nu au mai revenit până în prezent”, au transmis, duminică seară, reprezentanții Poliției Capitalei.

Conform procedurilor în astfel de situații, polițiștii au publicat semnalmentele bunicii care se numește Lidiya Kovalenko. Femeia are 67 de ani, ochii verzi, păr grizonat, scurt.

De asemenea, autoritățile au făcut publice și semnalmentele fetiței de 6 ani care se numește Aleksandra Tobiassen. Micuța are ten deschis, păr șaten, iar la data dispariției purta o geacă roz.

Cetățenii care dețin informații referitoare la dispariția celor două sunt rugați să sune la 112. Mai mult, cei care au date privind acest caz sunt așteptați la cea mai apropiată secție de poliție.

”Poliţiştii au demarat procedurile de depistare a persoanelor în cauză, fiind date în urmărire la nivel naţional. Cei care le-au văzut sau pot oferi detalii sunt rugaţi să anunţe Poliţia Capitalei, apelând numărul unic de urgenţă 112”, a mai transmis sursa citată.

Tot mai mulți minori dispar

Conform unui raport realizat de organizația Salvați Copiii, la nivelul întregii țări, în perioada aprilie 2023 – aprilie 2024 au fost semnalate 9.902 de cazuri de minori dispăruți. Jumătate dintre acestea sunt cazuri de minori aflaţi în grija statului.

Dintre aceste sesizări, la momentul realizării raportului, mai erau active 424, dintre care majoritatea (295) privesc minori cu vârsta cuprinsă între 14 şi 17 ani.

Reprezentanții organizației au avertizat că numărul disparițiilor este în creștere față de perioada 30 aprilie 2022 – 22 aprilie 2023, când au fost 8.722 de sesizări referitoare la dispariția minorilor, cu 1.145 mai mult decât în anul anterior.

Please follow and like us:
Pin Share