Un bărbat înarmat a fost arestat de autoritățile din SUA lângă mitingul lui Donald Trump: „Probabil că am oprit o altă tentativă de asasinat”

Un bărbat înarmat a fost arestat de autoritățile din SUA lângă mitingul lui Donald Trump: „Probabil că am oprit o altă tentativă de asasinat”

Polițiștii din Statele Unite au arestat sâmbătă, în apropierea unui miting al candidatului republican Donald Trump, un bărbat care avea în posesie mai multe arme deținute ilegal. Șeful local, Chad Bianco, a afirmat că ar fi fost o a treia încercare de asasinat la adresa fostului președinte.

Siguranța lui Trump și a participanților nu a fost pusă în pericol

 

Un bărbat a fost arestat pentru deținerea ilegală de arme în apropiere de zona unde Donald Trump a susținut un miting electoral în Coachella, California, conform poliției locale din Riverside County. Individul arestat este Vem Miller, în vârstă de 49 de ani, din Las Vegas și a fost oprit de autortăți la un punct de control lângă perimetrul de desfășurare a mitingului, conform observatornews.ro. 

 

Bărbatul conducea un SUV negru și avea asupra sa două arme încărcate, o pușcă și un pistol, pentru care nu avea permis. Acesta a fost eliberat de autorități în aceeași zi, pentru o cauțiune de 5000 de dolari, însă va fi audiat pe 2 ianuarie.

 

Donald Trump a suferit anul acesta două tentative de asasinat

 

Șeful poliției din Riverside, Chad Bianco, a declarat duminică pentru Southern California News Group că el consideră că bărbatul a plănuit să-l omoare pe Trump. Fiind un susținător declarat al candidatului republican, acesta a afirmat că polițiștii au dejucat tentativa atunci când suspectul a prezentat permise VIP și de presă false la un punct de control pentru a intra la miting. „Probabil că am oprit o altă tentativă de asasinat”, a spus el.

 

Totuși, autoritățile citate de BBC și AFP au declarat că acest incident nu ar fi afectat siguranța candidatului republican sau pe cea a participanților la miting. Surse din forțele de ordine au afirmat pentru The Post că FBI nu crede că a fost o tentativă de asasinat și că viața fostului președinte nu a fost pusă niciodată în pericol. Conform AFP, Chad Bianco a participat la mitingul de sâmbătă din California, ba chiar s-a adresat și publicului.

 

Donald Trump a suferit anul acesta două tentative de asasinat, una în Pennsylvania, când un glonț i-a lovit urechea, iar a doua a avut loc pe terenul său de golf din Florida. Donald Trump nu a făcut imediat după incident niciun comentariu.

 

Analiștii politici au fost surprinși de decizia republicanului de a organiza un miting în California. Deși statul este unul puternic democrat, Donald Trump a reușit să adune o mulțime mare la miting.

Please follow and like us:
Pin Share