Praznicul Sfintei Parascheva. Principalii candidați la Cotroceni, la Catedrala Mitropolitană din Iași

Praznicul Sfintei Parascheva. Principalii candidați la Cotroceni, la Catedrala Mitropolitană din Iași

Mai mulți politicieni, candidați la alegerile prezidențiale, vor participa, luni, la oficierea liturghiei la Catedrala Mitropolitană din Iași, cu ocazia praznicului Sfintei Cuvioase Paracsheva.

Principalii candidați la prezidențiale, la Catedrala Mitropolitană din Iași

Mai mulți politicieni, inclusiv principalii candidați la alegerile prezidențiale din noiembrie, participă, luni la Sfânta Liturghie care va fi oficiată la Catedrala Mitropolitană din Iași, la prăznuirea Sfintei Cuvioase Parascheva.

Astfel, în mijlocul pelerinilor se vor afla premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, Nicolae Ciucă, președintele PNL, Elena Lasconi, președinta USR, Mircea Geoană, fostul secretar general adjunct al NATO și candidat independent la Cotroceni, Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe. Duminică noapte, la Catedrala Mitropolitană din Iași s-a aflat și liderul AUR, George Simion, care le-a dat pelerinilor ceai cald.

Sunt așteptați sute de mii de credincioși

După slujbă, Marcel Ciolacu are programată o vizită la șantierului Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi, unde va face și declarații de presă, potrivit Guvernului.

Slujba religioasă cu ocazia zilei de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva va începe la ora 9.30 și va fi oficiată pe podium special amenajat. Mai mulți ierarhi din Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor oficia slujba, la care participă cu răspunsuri liturgice și Corul Operei Naţionale Române din Iaşi.

Pelerinajul cu ocazia sărbătoririi Sfintei Cuvioase Parascheva se va încheia la 15 octombrie iar până atunci autoritățile din municipiul Iași se așteaptă ca peste 300.000 de credincioși să vină și să participe la slujbe religioase, la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, și la alte activități care sunt organizate în spațiul public cu ocazia acestei sărbători.

Please follow and like us:
Pin Share