Cum se pot înregistra părinții în catalogul electronic. Pot afla ușor notele și absențele copiilor lor

Cum se pot înregistra părinții în catalogul electronic. Pot afla ușor notele și absențele copiilor lor

Elevii din România nu mai pot ascunde notele și absențele de la școală și asta pentru că părinții vor avea acces la catalogul electronic, iar printr-un simplu click vor afla în timp real care este situația lor.

Ce trebuie să facă părinții pentru a se înregistra în catalogul electronic

Catalogul electronic este o aplicație nou implementată în unitățile șolare din țara noastră prin intermediul căreia se încearcă digitalizarea sistemului educațional.

În prezent, doar o parte din școlile din România dețin un catalog digital și anume cele care au fost alese să facă parte din programul pilot.

Astfel, în această perioadă, părinții elevilor care sunt înscriși în aceste unități de învățământ vor primi acces la catalogul electronic.

De exemplu, părinții elevilor Școlii Gimnaziale „Regina Maria” din Sectorul 6 al Capitalei au primit deja, la prima ședință, datele de acces.

„Am primit o foaie A4 pe care era trecut numele școlii, adresa de acces, numele copilului și codul părintelui. Tot acolo am găsit și instrucțiunile pentru a crea contul”, a declarat mama unui elev pentru Adevărul. 

Potrivit ei, părinții sunt doar la ”cinci pași distanță să știi totul despre copilul tău. Au apus zilele în care îți ascunde carnetul de note, îl făcea pierdut sau spunea că nu-l găsește”.

”Acum va fi mult mai simpu. Intri în cont și vezi în timp real ce notă a luat la matematică sau dacă se află sau nu în clasă”, a mai spus femeia.

Părinții care au primit deja datele de acces de la școală trebuie să știe că au de urmat cinci pași simpli pentru a se înregistra în catalogul electronic.

Care sunt cei cinci pași

Primul pas este acela de a intra pe internet și de accesa site-ul www.24edu.ro. După ce ați ajuns pe pagina principală, în colțul din dreapta sus există butonul „Creează Cont” pe care trebuie să dați click.

Ulterior, se va deschide o pagină nouă unde trebuie să introduceți în câmpul special destinat codul primit de la școală și apoi să apăsați pe butonul „Verificare cod”.

Pasul trei este să introduceți adresa de email în câmpul special destinat, după ce vi se deschide o nouă pagină, și să apăsați butonul „Creează cont”.

După, se va deschide o nouă pagină unde trebuie să treceți parola contului și apoi să o confirmați. Imediat după ce v-ați asigurat că parolele corespund apăsați butonul „Creează cont”.

Ultimul pas este accesarea contului, iar din acel moment puteți intra în contul dumneavoastră, unde veți putea afla situația școlară a copilului la fiecare materie în parte.

Please follow and like us:
Pin Share