Noi reguli pentru intrarea în Norvegia. Controale la frontieră, introduse temporar din cauza creșterii amenințărilor teroriste

Noi reguli pentru intrarea în Norvegia. Controale la frontieră, introduse temporar din cauza creșterii amenințărilor teroriste

Controale temporare vor fi introduse la frontierele cu alte țări vest-europene ale Norvegiei, după ce Agenția de Securitate Națională a ridicat nivelul de amenințare teroristă, potrivit Rador Radio România.

 

Până când se vor face controale la frontieră

 

Controalele vor fi în vigoare până pe 22 octombrie, potrivit unui comunicat al Poliției, care citează „un cadru de amenințare provocator”. Mișcarea vine după un anunț din 8 octombrie al Agenției de Securitate, PST, că a ridicat nivelul de amenințare al Norvegiei de la „moderat” la „înalt”, al doilea cel mai înalt nivel pe o scară de cinci niveluri. PST a raportat, în special, o creștere a amenințării împotriva obiectivelor evreiești și israeliene, scrie G4media.

Norvegia nu este membră a Uniunii Europene (UE), însă face parte din spațiul Schengen, care permite călătoriile fără controale de identitate.

Țara are granițe terestre cu Suedia și Finlanda, membre ale UE și Schengen.

 

Germania a restabilit controalele la frontieră

 

Amintim că, în luna septembrie, și Germania a restabilit controalele la frontieră, timp de șase luni, la toate punctele de trecere terestre de la cele nouă granițe, pentru a reduce imigrația și a combate criminalitatea.

Please follow and like us:
Pin Share