Băluță reface planșeul Unirii, după ce a spus că renunță. „Lucrările nu vor afecta circulația rutieră sau pietonală”

Băluță reface planșeul Unirii, după ce a spus că renunță. „Lucrările nu vor afecta circulația rutieră sau pietonală”

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a anunțat, luni, că a început lucrările de refacere totală a planșeului care susține piața Unirii, desi, la începutul acestei luni, declara că a demarat procedura de denunțare a protocolului de asociere cu PMB pentru realizarea acestor lucrări.

Băluță: „Punem în siguranță centrul Capitalei”

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a anunțat, luni, începerea lucrărilor de refacere a planșeului Unirii, desi anterior a spus că aceste lucrări nu vor începe și că planșeul Unirii „se va întoarce la Primarul General”.

„Punem în siguranță centrul Capitalei! De la ora 00.00, am început lucrările de refacere din temelii a Planșeului Unirii, placa de beton veche de aproape 100 de ani, analizată de experți și declarată un pericol public”, a scris Daniel Băluță pe pagina sa Facebook.

Edilul a mai precizat că lucrările de refacere nu vor afecta circulația mașinilor și pietonilor și că spațiul șantierului a fost securizat. „Lucrările se derulează într-un spațiu deja securizat și NU VOR AFECTA circulația rutieră sau pietonală! Dincolo de orice discuție, siguranța oamenilor este și va rămâne prioritatea numărul 1 pentru noi, cei din Sectorul 4!

Mulțumesc tuturor instituțiilor statului român care au înțeles pericolul cu care ne confruntăm și au colaborat cu noi, pentru a fi azi în măsură să începem lucrările”, se mai poate citi în postarea lui Daniel Băluță, care a anunțat și o conferință de presă în cursul zilei pe tema planșeului Unirii.

Nicușor Dan „nu recunoaște pericolul public” de la Unirii

La începutul acestei luni, Daniel Băluță a anunțat că primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, refuză să recunoască „pericolul public” pe care-l reprezintă planșeul Unirii, refuzând să elibereze autorizație de urgență pentru începerea lucrărilor de refacere, Nicușor Dan spunând că este necesară doar o autorizție normală, cu toate avizele necesare din partea Primăriei Sector 4.

„Am inițiat procedura de denunțare a Protocolului de asociere încheiat cu Primăria Municipiului București, prin Administrația Străzilor, pentru realizarea lucrărilor de refacere totală a Planșeului Unirii.

În acest fel, planșeul de la Unirii se va întoarce în administrarea Primarului General, cel care a blocat lucrările necesare pentru a elimina cât mai rapid pericolul pentru zecile de mii de oameni care tranzitează în fiecare zi zona”, spunea Daniel Băluță.

 

 

Please follow and like us:
Pin Share