Uluitor! U Cluj a împărţit pachete de suporter bobocilor de la universitate cu scandări reprobabile: “Toţi steliştii din Ardeal, să ne facă s** oral!”

Uluitor! U Cluj a împărţit pachete de suporter bobocilor de la universitate cu scandări reprobabile: “Toţi steliştii din Ardeal, să ne facă s** oral!”

Universitatea Cluj este lider în SuperLiga. Trupa lui Neluţu Sabău are un start de sezon grozav. Iar în încercarea de a recruta şi mai mulţi suporteri, clubul a avut iniţiativa lăudabilă, iniţial, de împărţi pachete în universităţile din oraş.

Uluitor! U Cluj a împărţit pachete de suporter bobocilor de la universitate cu scandări reprobabile

Dar totul s-a transformat într-un scandal. Pe lângă un tricou de suporter cu U Cluj şi o invitaţie la meciul cu Oţelul Galaţi, “bobocii” au primit şi un “carnet de student” cu cântecele galeriei.

Iar, cântecele galeriei conţineau scandări reprobabile care incitau la ură şi violenţă, dar şi scandări cu tentă sexistă, conform actualdecluj.ro: “Toţi steliştii din Ardeal, să ne facă s** oral!”, “De la Cluj la Apahida, nicio fată n-are sida” sau “Când mai prinzi câte-un stelist, rapidist sau ceferist, îl baţi îl calci în picioare, fiindcă dragostea noastră doare”.

Scandări reprobabile în carnetul de suporter.

Reacţia oficialilor: “Regret situația și îmi asum toată responsabilitatea”

Mihai Moga este brand manager la U Cluj şi susţine că echipa sa a fost sesizată de la începutul distribuirii acestor pachete asupra problemelor din “carnetul de student” cu cântece. Oficialul susţine că toate carneţelele vor fi retrase:

„Regret situația și îmi asum toată responsabilitatea. Există două versiuni ale respectivei tipărituri, din păcate, nu a fost trimisă spre tipar versiunea «clean» (n.r. curată).

Îmi cer scuze celor care au fost afectați și celor care s-au simțit deranjați, este o situație neplăcută pentru care nu au nicio vină clubul sau partenerii noștri. Campania a fost foarte apreciată și va continua, însă fără respectiva tipăritură, care a fost retrasă deja de la distribuție.

În cel mai scurt timp va ieși de la tipar versiunea corectă, care va fi reintrodusă apoi în procesul de distribuție, în cadrul campaniei. Le mulțumim celor care ne-au atras atenția cu promptitudine asupra erorii și ne-au permis să o corectăm rapid”, a spus Mihai Moga pentru sursa citată.

Campania se adresează bobocilor din primul an de la şase universităţi din Cluj!

Campania de distribuire a kit-ului de suporter se numeşte sugestiv 1919, anul în care s-a fondat U Cluj şi a fost demarată cu ajutorul sponsorilor de la club.

Sunt eligibili pentru a primi un pachet de suporter toţi studenţii de anul I de la şase universităţi din Cluj. Ei trebuie să se înscrie în prealabil online şi apoi vor putea intra în posesia pachetelor. Campania va continua după ce vor fi retrase şi înlocuite carnetele de cântece.

1 este locul ocupat în SuperLiga de U Cluj
1919 este numărul de kit-uri de suporter, pregătite pentru distribuire

Please follow and like us:
Pin Share