Cine transmite la TV Lituania – România! „Tricolorii”, un nou duel important în UEFA Nations League

Cine transmite la TV Lituania – România! „Tricolorii”, un nou duel important în UEFA Nations League

Lituania – România, meci contând pentru etapa a 4-a din Liga C, Grupa 2, va fi transmis la TV de către Antena 1. Partida este programată să se desfășoare mâine (marți) pe 15 octombrie. Fluierul de start va fi dat la ora 21:45.

Lituania – România se vede la TV de Antena 1, mâine, de la 21:45

De asemenea, partida va fi redată liveTEXT& FOTO de către site-ul FANATIK.ro. Ca de obicei, la FANATIK veți găsi cele mai importante reacții de la finalul meciului României. Nu vor lipsi nici cele mai interesante exclusivități din vestiarul tricolorilor.

Precedenta confruntare a echipei naționale din Liga Națiunilor, Cipru – România 0-3, a fost transmisă la televizor de Prima TV. Tricolorii și-au respectat până acum impecabil statutul de mari favoriți ai grupei. În minutul 41, Nicușor Bancu a văzut cartonașul galben și va fi suspendat contra Lituaniei. Alex Chipciu îi va lua, cel mai probabil, locul în flancul stâng al defensivei.

După ce au ajuns în optimi la EURO 2024 cu Edward Iordănescu selecționer, românii au confirmat că sunt în formă și sub comanda lui Mircea Lucescu. Au marcat nouă goluri și au fost surprinși doar o singură dată în trei meciuri disputate. Se află pe primul loc în grupă cu punctaj maxim.

Kosovo – România 0-3, România – Lituania 3-1 și Cipru – România 0-3 sunt rezultatele care confirmă perioada bună de la echipa națională. Elevii lui ”Il Luce” pornesc din nou ca mari favoriți și vor încerca să își respecte statutul. După 3 etape, Lituania se află pe ultimul loc în grupă fără niciun punct.

Miza Ligii Națiunilor pentru România

Pentru România participarea în Liga Națiunilor reprezintă o oportunitate de a se pregăti pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2026. Preliminariile vor începe în martie anul viitor, iar turneul final va fi organizat de SUA, Canada și Mexic.

Naționala României nu s-a mai calificat la un campionat mondial din 1998. Atunci, Hagi & co. erau eliminați din faza optimilor de Croația (0-1). Tricolorii veneau după cea mai mare performanță din istoria primei reprezentative. În 1994, au ajuns până în sferturile CM, unde au fost învinși de Suedia la loviturile de departajare (2-2 după 120 de minute).

Pe lângă oportunitatea de a se pregăti în meciuri oficiale pentru preliminariile CM, miza pentru români în Liga Națiunilor este uriașă!  Competiția poate reprezenta o resursă pentru o revenire istorică a României la Campionatul Mondial.

16 echipe naționale din Europa se vor confrunta la baraj pentru un loc la turneul final din SUA, Canada și Mexic. 12 dintre acestea vor fi ocupantele locului 2 din preliminarii, iar 4 vor fi cele mai bune 4 reprezentative câștigătoare de grupe din Liga Națiunilor. Sunt excluse automat echipele care au ocupat în preliminarii primele două poziții.

Please follow and like us:
Pin Share