I se spune ”femeia păianjen”. O chinezoaică a uimit pe toată lumea cu abilitățile ei: ”Mâinile mele au devenit calcaroase”

I se spune ”femeia păianjen”. O chinezoaică a uimit pe toată lumea cu abilitățile ei: ”Mâinile mele au devenit calcaroase”

I se spune “femeia păianjen”. O chinezoaică a uimit pe toată lumea cu abilitățile ei. Într-un interviu acordat recent unei publicații locale a povestit cum a început, precizând că mâinile sale au devenit calcaroase.

E cunoscută drept ”femeia păianjen”. O chinezoaică a impresionat omenirea cu calitățile sale de a escalada cu mâinile goale

E cunoscută drept ”femeia păianjen”. O chinezoaică a impresionat omenirea cu calitățile sale de a escalada cu mâinile goale. Mai exact, este vorba de o formă de artă străveche pe care o știe de la 15 ani de la tatăl său.

Luo Dengping, din ținutul autonom Ziyun Miao și Buyei, a început să practice acest „sport” pentru a putea concura cu băieții. Publicația South China Morning Post susține că este singura femeia care duce mai departe o străveche tradiție Miao.

Mai exact, este singura care reușește să escaladeze cu mâinile goale stânci impresionante care ating înălțimi amețitoare. Cea mai remarcabilă performanță a chinezoaicei este urcarea pe o stâncă de 108 metri, echivalentă cu înălțimea unei clădiri de 30 de etaje.

Această reușită uimitoare i-a adus porecla de supererou, dar și denumirea de „femeia păianjen”. Turiștii străini rămân surprinși atunci când văd că face ascensiunea pe stânci fără a se ajuta de frânghii sau alte elemente.

„După ce am făcut-o de atâtea ori, mâinile mele au devenit calcaroase. Venitul meu nu este mare, dar sunt mândră că sunt o femeie păianjen”, a declarat Luo Dengping pentru Shandong TV, relatează chinadaily.com.cn.

Luo Dengping, ultima femeie care practică o veche artă

Luo Dengping este ultima femeie care practică o veche artă care i-a adus un renume important la nivel mondial. A început să facă această meserie pentru a câștiga bani din ierburile medicinale pe care le aduna atunci când urca pe stânci.

În plus, în escaladările sale strângea excremente de păsări, care cândva erau folosite ca îngrășământ, cu toate că nevoia de a colecta îngrășăminte a scăzut. Chinezoaica își demonstrează acum abilitățile de cățărătoare pentru turiști, obținând un venit modest.

Poporul Miao, din care face parte și „femeia păianjen”, obișnuia în trecut să-și îngroape morții în stânci de mare altitudine. Se spune că această practică le permitea celor decedați să „vegheze asupra patriei lor ancestrale”.

Mai mult decât atât, obiceiul a conservat terenurile agricole. De asemenea, se crede că tradiția a ținut cadavrele la adăpost de animalele sălbatice. Populația credea că sicriele în formă de barcă sunt simboluri ale speranței pentru sufletele care încearcă să se întoarcă acasă după moarte.

Please follow and like us:
Pin Share