Ce să adaugi în marinata pentru pui ca să-ți iasă o friptură suculentă și delicioasă. Ingredientul care te face să le lingi pe degete

Ce să adaugi în marinata pentru pui ca să-ți iasă o friptură suculentă și delicioasă. Ingredientul care te face să le lingi pe degete

Iată ce trebuie să adaugi în marinata pentru pui dacă vrei să obții o friptură suculentă și delicioasă. Există un ingredient care îi va oferi o aromă inedită.

Ce trebuie să adaugi în marinata pentru pui pentru o friptură suculentă și delicioasă

Carnea de pui se numără printre cele mai folosite preparate atunci când vine vorba despre masa de prânz sau cină. Se poate găti în mai multe feluri și nu conține multe calorii, motiv pentru care este o opțiune bună și pentru persoanele care țin dietă.

În plus, carnea de pui este foarte accesibilă și sunt multe moduri în care o poți marina pentru a obține un fel de mâncare delicios. Poți folosi anumite condimente și ingrediente simple pentru un preparat gustos.

Dacă pieptul de pui este gătit fără a fi ținut într-o marinată înainte, s-ar putea să aibă un gust fad. Acest lucru se poate întâmpla și atunci când gătești copănele de pui fără să fie lăsate la marinat.

Pentru ca friptura să fie cât mai suculentă, carnea de pui ar trebui lăsată la marinat timp de 4 – 6 ore înainte de a fi gătită. Bucățile de pui cu os au nevoie de mai mult timp pentru a se marina bine, și anume 10 – 12 ore. Cea mai bună variantă este să lași carnea la marinat peste noapte, la frigider, într-un bol acoperit.

Există mai multe moduri în care poți să marinezi carnea, iar acestea sunt potrivite pentru toate gusturile. Una dintre acestea este cea acidă, care îi va oferi cărnii un gust deosebit.

Marinata acidă are la bază vin alb alb, oțet balsamic, iaurt sau zeamă de lămâie. Aceasta din urmă este o modalitate ideală de a-i da fripturii o aromă delicioasă.

Acidul din zeama de lămâie înmoaie proteinele și fibrele din carne. Nu trebuie folosită, însă, ca atare, ci diluată cu ulei de floarea-soarelui sau din germeni de porumb.

Pentru acest tip de marinată, trebuie să folosești două ceșcuțe din ulei de floarea-soarelui la o ceșcuță de zeamă de lămâie.

Ce să faci cu marinata pentru carne

Deși sunt gospodine care obișnuiesc să păstreze marinata pentru a găti carnea de pui la cuptor sau la aburi, bucătarii recomandă ca aceasta să fie aruncată.

Carnea de ține întotdeauna la marinat în frigider, într-un bol acoperit, peste noapte. Bucățile de pui cu os se marinează mai bine timp de 10 – 12 ore, iar bucățile de pui fără os se marinează timp de 4 – 6 ore.

Sucul lăsat din carne în timpul procesului de marinare trebuie aruncat. Deși este ținut la frigider, există riscul de a se dezvolta anumite bacterii.

Pentru a fi în afara oricărui pericol, e bine să arunci marinata. Carnea se presară apoi cu diverse condimente și se gătește la cuptor, în tigaia cu ulei încins sau la grătar.

Please follow and like us:
Pin Share