Meteorologi amenințați cu moartea de adepți ai teoriilor conspiraționiste legate de uraganul Milton

Meteorologi amenințați cu moartea de adepți ai teoriilor conspiraționiste legate de uraganul Milton

„Sunt atât de multe informații greșite care circulă în spațiul virtual, încât informațiile corecte au devenit ascunse”, a afirmat meteorologul Matthew Cappucci din Washington, D.C pentru Rolling Stone.

Specialistul indică și faptul că a observat o schimbare majoră pe rețelele de socializare în ultimele trei luni: „Aparent peste noapte, ideile care odată ar fi fost ridiculizate ca fiind foarte marginale, puncte de vedere ciudate devin dintr-o dată mainstream și îmi fac munca mult mai dificilă”.

Meteorologul a insistat pe ideea că știința acreditată ar trebui să acorde mult mai multă atenție combaterii valului de dezinformare care se răspândește pe rețelele de socializare, chiar dacă la prima vedere pare un demers sortit eșecului

„Există atât de multe informații eronate încât, dacă ne-am ocupa să scăpăm de ele, nu am mai avea timp de nimic altceva.”

Cappucci și ceilalți meteorologi cu care au stat de vorba jurnaliștii americani au indicat drept PREDOMINANTĂ teoria potrivit căreia guvernele ar putea controla vremea și că un fenomen precum Uraganul Milton ar fi fost creat și dirijat de acestea.

„Profesez de 46 de ani și nu a fost niciodată așa”, a precizat un meteorolog care a fost bombardat cu mesaje de genul „Nu mai minți, guvernul controlează vremea!”

Ignoranța a devenit acceptabilă din punct de vedere social

Cazul meteorologului Katie Nickolaou a devenit viral după ce l-a corectat pe un bărbat care promova ideea că un uragan de categoria 5 se poate transforma într-un uragan de categoria 6 și devine tornadă. „Acestea sunt furtuni diferite cu procese diferite”, a clarificat Nickolaou.

Urmarea n-a fost convingerea celui care a lansat informația că a promovat un fals, ci un val de ură împotriva specialistului, inclusiv mesaje privind „oprirea respirației” celor care susțin informațiile oficiale.

Please follow and like us:
Pin Share