Cum să prepari cei mai delicioși gogoșari umpluți cu conopidă. Rețeta simplă, numai bună de încercat în această toamnă

Cum să prepari cei mai delicioși gogoșari umpluți cu conopidă. Rețeta simplă, numai bună de încercat în această toamnă

Cum să prepari cei mai delicioși gogoșari umpluți cu conopidă. De ce ingrediente ai nevoie pentru a pune la borcan cele mai bune murături pentru iarnă.

Cum să prepari cei mai delicioși gogoșari umpluți cu conopidă

Toamna este sezonul în care ar trebui să profităm la maxim de trufandalele de sezon. Printre ele se numără și faimoșii gogoșari. Gospodinele care vor să prepare murături aparte, pot opta pentru gogoșari umpluți cu conopidă.

De obicei, gospodinele aleg să mureze gogoșarii ca atare, simpli, fără să îi combine și cu alte legume. Ei bine, gogoșarii sunt delicioși în combinație cu conopida, texturile și gusturile lor armonizându-se perfect.

Pentru a prepara gogoșarii umpluți cu conopidă, ai nevoie de 2 kg de gogoșari, 1 kg de conopidă, un litru de oțet, 2 litri de apă, 250 de grame de zahăr și 100 de grame de sare neiodată pentru murături. Lista ingredientelor continuă cu condimentele care dau un gust aparte murăturilor. Și anume, două frunze de dafin, 10 boabe de piper negru, 10 boabe de ienibahar și o lingură de muștar.

Pentru ca gogoșarii umpluți cu conopidă să fie delicioși, mai ai nevoie și de o lingură de boabe de coriandru, o rădăcină de hrean, câteva frunze de țelină și doi morcovi. După ce te-ai asigurat că ai toate ingredientele, poți trece la prepararea gogoșarilor umpluți cu conopidă.

Cum se prepară gogoșarii umpluți cu conopidă

Pentru început, spală gogoșarii și fă-le un capac în partea de sus. Trebuie să scoți bine și semințele pentru a rămâne suficient loc pentru conopidă.

După ce ai terminat cu gogoșarii, poți trece la conopidă. Aceasta se rupe în buchețele mici și se spală bine cu apă rece. Este recomandat să optezi pentru conopidă proaspătă și crocantă pentru a completa textura gogoșarilor.

Fiecare gogoșar se umple cu buchețele de conopidă. Opțional, poți pune și morcovii tăiați rondele pentru un plus de savoare, dar și pentru un aspect plăcut ochiului.

Gogoșarii umpluți cu conopidă se pun în borcane mari, sterilizate. Printre ei se pun bucățile de hrean și frunzele de țelină. La final, peste gogoșari se va pune un amestec pe care îl vei prepara din ingredientele rămase.

Și anume, într-un vas încăpător vei pune un litru de oțet, doi litri de apă, sarea, zahărul, boabele de piper și restul ingredientelor. Totul se pune la foc mediul și amesteci până când se dizolvă sarea și zahărul. Odată ce a fiert amestecul obținut, va fi nevoie să-l lași să dea în clocot 2 minute.

Marinata obținută se va turna peste gogoșarii umpluți cu conopidă, astfel încât să îi acopere perfect. Poți pune câteva bucăți de hrean și deasupra pentru a preveni formarea mucegaiului.

După ce s-au răcit, borcanele se depozitează într-un loc răcoros și ferit de razele soarelui. Gogoșarii umpluți cu conopidă pot fi serviți pe post de garnitură alături de friptură sau de cartofi.

Please follow and like us:
Pin Share