Cum arată gazonul pe care se va disputa Lituania – România! Decizia luată de Mircea Lucescu. Foto

Cum arată gazonul pe care se va disputa Lituania – România! Decizia luată de Mircea Lucescu. Foto

Naționala României are un nou test important în față. „Tricolorii” joacă marți seară contra Lituaniei în deplasare. Terenul de joc nu se prezintă în cele mai bune condiții, iar selecționerul Mircea Lucescu a fost nevoit să ia o primă decizie.

Cum arată gazonul pe care se va disputa Lituania – România

România vine după o altă deplasare (3-0 cu Cipru), unde s-a bucurat de o vreme deosebit de frumoasă pentru această perioadă din an. În Lituania, situația s-a schimbat total.

Temperatura scăzută și condițiile meteo nefavorabile au afectat deja suprafața de joc a stadionului din Kaunas, astfel că UEFA a mutat antrenamentele oficiale în alte locații, deși românii au insistat ca antrenamentul să se desfășoare pe stadionul pe care se va juca meciul.

Mircea Lucescu a decis ca în locul plimbării obișnuite să meargă alături de jucătorii săi și să studieze arena. Selecționerul a preferat astfel ca întreaga echipă să știe cu ce fel de teren va avea de-a face.

„După ce UEFA a decis să protejeze gazonul stadionului Dariaus ir Girėno din Kaunas și a mutat antrenamentele oficiale în altă locație, tricolorii au ales azi ca în locul plimbării să facă o vizită la arena pe care se va juca mâine seară meciul”, este mesajul atașat postării pe Facebook a echipei naționale.

Stoichiță a făcut în direct calculele pentru barajul de Mondial

Naționala României are maximum de puncte după primele 3 etape din Nations League. După victoria cu Cipru, Mihai Stoichiță a făcut calculele pentru accederea la barajul pentru Campionatul Mondial:

„Poți să faci două egaluri și tot pe primul loc termini. De asta este foarte importantă victoria de aseară (sâmbătă nr.). În momentul în care câștigăm în Lituania este clar, se termină toată treaba.

Zic eu că nu mai ai niciun fel de probleme. Deci nu mai există o finală între Kosovo și tine. O victorie în Lituania elimină finala cu Kosovo.

Așa este (n.r. – suntem 90 la sută la barajul pentru Mondial cu o victorie în Lituania), să dea Dumnezeu. Dar poate ne ducem direct la mondial”, a spus directorul tehnic al FRF în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA.

România este liderul grupei sale, cu 9 puncte după 3 partide și cu un golaveraj de +8. Locul 2 este ocupat de Kosovo, cu 6 puncte, Cipru este pe locul 3, cu 3 puncte, iar Lituania este ultima fără niciun punct.

Please follow and like us:
Pin Share