Sepsiszentgyörgyön kiderül, ki járja legjobban a legényest

Sepsiszentgyörgyön kiderül, ki járja legjobban a legényest

A Háromszék Táncszínház és a Lajtha László Alapítvány idén is megszervezi a Népzene- és Néptánc-találkozót Sepsiszentgyörgyön. Az esemény díszvendége, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes két előadással is színesíti a fesztivál programját: november 8-án, pénteken a Tamási Áron Színházban, másnap este a Sepsi Aréna nagyszínpadán. Emellett tizedik alkalommal rendezik meg a Székelyföldi Legényesversenyt, nem marad el az Aprók és fiatalok néptáncgálája, fellép Paár Julcsi, Tímár Sára és zenekara, nagykoncertet ad a Heveder banda és meghívottjai: Papp István „Gázsa”, Balogh Kálmán, Eötvös Rémusz, ifj. Fodor Sándor „Neti Sanyika” és zenekara.

Továbbá flashmob, előadások, beszélgetések, filmvetítés, hangszersimogató, kvíz, különféle foglalkozások is lesznek, mindkét nap eseményeit táncház és folkkocsma zárja. Az aréna folyosóján berendezkedő Vásártéren – állandó programpontként – kézművesvásár, fotó-, nemez-, szőttes-, népiékszer-, régiség- és népviselet-kiállítás, valamint FolKávésarok várja az érdeklődőket.

A 34. Népzene- és Néptánctalálkozó előadásaira és programjaira a központi jegyirodában, illetve a helyszínen lehet jegyet vásárolni. Az iroda nyitvatartási rendje: hétfőn és szerdán 8–16, kedden és csütörtökön 8–18, pénteken 8–15 óra között. Telefonszám: 0267 312 104.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes pénteki előadására 50 lejért válthatunk belépőt, ami a táncházban való részvételre is feljogosít – ez egyébként egymagában 20 lejbe kerülne. A teljes szombati programra, amely az esti táncházat is tartalmazza, 60 lej (gyerekek, diákok és nyugdíjasok számára ennek fele) a jegy ára.

Please follow and like us:
Pin Share