Se dau vouchere de 250 de lei pentru elevii din București. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a intra în posesia lor

Se dau vouchere de 250 de lei pentru elevii din București. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a intra în posesia lor

Se acordă nou vouchere pentru copiii din Capitală. Este vorba despre cei care frecventează grădinițele, școlile și liceele de stat din Sectorul 1 și care vor primi încă acest an școlar bani pentru activități sportive. 

Vouchere pentru această categorie de elevi

Valoarea tichetelor este de 250 lei pe lună, iar înscrierile pot fi realizate începând de luni la unitățile de învățământ. Primăria Sectorului 1 a lansat programul „Sport pentru fiecare”.

Acesta este destinat promovării sportului de masă și oferirii copiilor din această zonă o opțiune sănătoasă de petrecere a timpului liber, indiferent de posibilitățile financiare ale familiilor, conform unui comunicat transmis de Agerpres.

Pentru a primi voucherele, părinții sau elevii majori trebuie să depună documentele necesare între zilele de 14 și 25 ale fiecărei luni la școala la care sunt înscriși copiii. Tichetele vor fi acordate elevilor din Sectorul 1 în ordinea depunerii cererilor, în limita locurilor și a bugetului disponibil lunar.

Beneficiarii programului pot apela gratuit, la orice oră, numărul de telefon 021.402.82.23 pentru detalii suplimentare despre proiectul „Sport pentru fiecare”.

De ce acte au nevoie părinții

Pentru înscriere sunt necesare: o cerere completată de elevul major sau de părinți/reprezentantul legal al unui elev minor, dovada înscrierii la un club sportiv eligibil, documente care dovedesc statutul de părinte sau reprezentant legal (certificate de naștere, hotărâre judecătorească, etc.), o declarație pe propria răspundere, și alte acte solicitate de școală în funcție de regulamentul intern. De asemenea, este necesară o copie a actului de identitate al elevului major sau al părintelui/reprezentantului legal al elevului minor, conform sursei citate.

Elevii majori sau părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori vor ridica lunar voucherele de la școală, pe bază de semnătură. Valoarea fiecărui tichet este de 250 lei/lună și poate fi folosit exclusiv pentru plata abonamentului sau cotizației lunare la un club sportiv.

„Valoarea voucherului poate acoperi total sau doar parţial costurile unui abonament/cotizaţie lunară. În cazul în care contravaloarea abonamentului/cotizaţiei lunare/taxelor aferente depăşeşte valoarea voucherului pentru sport (250 lei/lunar/elev) diferenţa va fi achitată de către beneficiar”, precizează sursa citată.

Ce se întâmplă dacă banii nu sunt folosiți în perioada recomandată

De asemenea, beneficiarii voucherelor se angajează în scris să folosească tichetele doar în scopul pentru care au fost emise, în termen de 30 de zile de la primire.

Dacă un voucher nu este utilizat în această perioadă, acesta își pierde valabilitatea, iar beneficiarul nu va mai primi un alt tichet în acel an școlar, cu excepția unor motive justificate.

Pentru a beneficia de vouchere, elevii trebuie să fie înscriși la un club sportiv din Sectorul 1 care participă la proiect. Primăria Sectorului 1 invită cluburile sportive din zonă să se alăture în număr cât mai mare programului „Sport pentru fiecare”.

Please follow and like us:
Pin Share