Conflict total între Ciprian Tătărușanu și Helmut Duckadam! Foștii portari ai naționalei României și-au aruncat cuvinte grele: „Nu e normal ce face”

Conflict total între Ciprian Tătărușanu și Helmut Duckadam! Foștii portari ai naționalei României și-au aruncat cuvinte grele: „Nu e normal ce face”

Ciprian Tătărușanu (38 de ani) l-a acuzat public pe Helmut Duckadam (65 de ani) pentru comportamentul pe care l-a avut la adresa sa în perioada în care cei doi s-au intersectat la FCSB. Tătărușanu a fost legitimat la formația patronată de Gigi Becali între anii 2008 și 2014.

Ciprian Tătărușanu, reproș pentru Helmut Duckadam

În majoritatea acestui interval, Duckadam a fost președintele de onoare al roș-albaștrilor. Cei doi foști mari portari ai fotbalului românesc au avut întotdeauna o relație rece. Iar totul a culminat acum cu un veritabil scandal.

Tătărușanu și-a exprimat public nemulțumirea față de Duckadam. Portarul retras recent din activitate l-a acuzat pe eroul de la Sevilla de faptul că l-a criticat public în repetate rânduri când apăra la FCSB, însă niciodată nu i-a oferit un sfat concret.

Tătărușanu: ”Nu mi-a dat niciun sfat pozitiv”

”Cel mai bun exemplu e Duckadam (n.r.- de fost portar care i-a lansat atacuri acide), care, deși a fost președintele Stelei atâția ani, nu mi-a dat niciun sfat pozitiv. Venea la antrenamente, ne-am văzut de multe ori, dar niciodată nu m-a oprit să-mi dea un sfat! Însă imediat cum a avut ocazia, m-a criticat dur în public, și au fost critici destul de acide.

Și văd că se întâmplă asta cu toți portarii care evoluează la Steaua. Nu am încercat să vorbesc cu el, mi s-a părut că nu e normal ce face și am evitat să-i cer explicații”, a declarat Ciprian Tătărușanu, conform gsp.ro.

Replica lui Helmut Duckadam

Helmut Duckadam i-a răspuns rapid lui Tătărușanu. Eroul de la Sevilla i-a transmis acestuia că le dă sfaturi doar oamenilor care îi cer părerea. El a mai dezvăluit că întreg conflictul între ei a pornit din momentul în care ”Tătă” a fost adus la FCSB pentru 1,5 milioane de euro, iar Robinson Zapata era titular. Duckadam nu ocupa o funcție la roș-albaștri atunci, însă era mulțumit de prestațiile columbianului.

„Sfaturi dai numai cui îți cere. Nu dai tu sfaturi. Dar nu asta e problema. Totul a plecat când nici nu eram la Steaua și îmi plăcea foarte mult Zapata, cum apăra. Tătărușanu era rezervă, tocmai ce venise de la Gloria Bistrița pe o sumă foarte mare. De acolo a plecat totul. În rest, nu am ce să adaug”, a răspuns Helmut Duckadam, potrivit sportpesurse.ro.

Ce au însemnat Ciprian Tătărușanu și Helmut Duckadam pentru fotbalul românesc

Helmut Duckadam a rămas în istoria fotbalului românesc pentru cele patru lovituri de departajare apărate consecutiv în finala CCE dintre Barcelona și Steaua București. ”Militarii” s-au impus în 1986 cu 2-0 de la punctul cu var, după 0-0 în 120 de minute.

Astfel au reușit la Sevilla cea mai mare performanță pentru fotbalul din țara noastră. Duckadam a adunat însă doar două selecții la echipa națională. A câștigat cu Steaua de două ori Liga 1 și o dată Cupa României.

De cealaltă parte, Ciprian Tătărușanu a apărat de 74 de ori buturile primei reprezentative. El a câștigat alături de FCSB de două ori Liga 1, o dată Cupa și Supercupa României. A evoluat în străinătate pentru echipe precum AC Milan, Lyon, Nantes sau Fiorentina.

Cu ”diavolii” de pe San Siro a câștigat Serie A în 2022. S-a retras în această vară din cariera de fotbalist profesionist, după ce a retrogradat cu Abha din Saudi Pro League, campionatul din Arabia Saudită.

Please follow and like us:
Pin Share