Carne de kebap cu șoareci. O rozătoare a fost surpinsă în timp ce se plimba prin alimentele unui cunoscut lanț de restaurante din Germania. Video

Carne de kebap cu șoareci. O rozătoare a fost surpinsă în timp ce se plimba prin alimentele unui cunoscut lanț de restaurante din Germania. Video

Un videoclip în care un șoricel a fost surprins plimbându-se prin carnea de kebap s-a viralizat pe rețelele de socializare. Filmulețul a fost făcut la un cunoscut lanț de fast-food din Germania. Imaginile au provocat dezgust.

Șoareci în carnea de kebap

În unul din restaurantele de tip fast-food din Köln, „Haus des Döners”, a fost surprins un șoarece care se plimba prin carnea ce urma să ajungă în mâncarea clienților, potrivit publicației t-online.de. Videoclipul a strâns peste cinci milioane de vizualizări.

Reprezentanții lanțului de restaurante s-au apărat și au declarat faptul că problema șoarecilor este la nivel de oraș. În zonă se regăsesc zece locații de acest gen, iar în Renania sunt peste 30 de locații.

#Ekelbilder aus einem Fast-Food-#Restaurant in #Köln: Ein #TikTok-User hat ein Video veröffentlicht, dass zeigt, wie sich eine Maus an Essensresten in einer „Haus des Döners“-Filiale bedient. Dabei soll es sich um das Lokal am Zülpicher Platz in der Domstadt handeln. In den… pic.twitter.com/r0sXZ25eMs

— RTL WEST (@RTLWEST) October 14, 2024

Inspectorii au găsit nereguli și la alte locații din Düsseldorf. Echipele de control au identificat mizerie de nedescris și alimente stricate, cum ar fi salată mucegăită. Mai mult, au găsit mucegai și într-o cameră frigorifică.

Nereguli și la un restaurant celebru din București

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au închis pe loc mai multe locații „Socului Kebap” după ce au găsit mizerie de nedescris în urma unor controale. Patru restaurante din sectoarele 2 și 3 din Capitală au fost amendate.

„Avem toleranţă zero în faţa unor asemenea situaţii care sunt un real pericol pentru sănătatea sau chiar viaţa consumatorilor. Este de neimaginat ca, în continuare, unii operatori economici sfideze, pur şi simplu, prevederile legii”, a declarat preşedintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca.

Echipele de control au găsit praf și grăsime la corpurile de gătit. Mai mult, ustensilele și vasele de bucătărie folosite nu erau profesionale și prezentau un grad de uzură avansat. De asemenea, alimentele erau ținute la temperaturi necorespunzătoare.

Șocant este că au găsit insecte vii, muște și gândaci, în interiorul locațiilor. Materia primă nu avea etichetă, iar spațiile de depozitare erau insalubre și neigienizate. În meniu lipseau gramajele ingredientelor și valorile nutriționale.

După ce au făcut toate verificările corespunzătoare, echipele de control au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 33.000 de lei și au decis oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme.

Please follow and like us:
Pin Share