Ce e bine să mănânci toamna. Combinația alimentară care îți oferă o stare de bine și susține imunitatea

Ce e bine să mănânci toamna. Combinația alimentară care îți oferă o stare de bine și susține imunitatea

Ce e bine să mănânci toamna ca să te simți bine și pentru ca sistemul imunitar să funcționeze normal? Există o combinație alimentară are îți asigură o mare parte dintre vitaminele și mineralele de care organismul tău are nevoie.

Ce e bine să mănânci toamna

Se apropie sezonul rece, iar după cum am putut observa deja, vremea nu mai e aceeași. Pot fi zile extrem de călduroase, în timp ce altele ne duc deja cu gândul la iarnă. Și deși nu observăm, acest lucru afectează organismul.

Mai exact, imunitatea noastră poate deveni scăzută tocmai din cauza acestor schimbări bruște de temperatură. Tocmai din acest motiv, este esențial să fim atenți la ce consumăm, astfel încât să fim în siguranță.

Ce e bine să mănânci toamna? În primul rând fructe și legume de sezon. Nu degeaba ele apar în această perioadă. Iar pe lângă asta, există și unele combinații alimentare care ne pot fi de mare ajutor.

Acestea conțin fructe, dar și legume ori produse de origine animală, bogate în nutrienți. Consumate regulat, ele ne susțin imunitatea și totodată ne dau și o stare de bine întreaga zi.

Cum să prepari curcan cu legume

Ce e bine să mănânci toamna, deci? Specialiștii ne recomandă combinația dintre curcan și legume. Nu orice legume însă. Broccoli, dar și fasolea teci trebuie să fie pe primul loc. Ambele sunt bogate în vitamine și minerale.

Astfel, pentru a prepara curcan cu legume vei avea nevoie de 100 g fasole teci, 100 g broccoli, 100 g unt, 1 piept de curcan, 1 morcov, 3 ardei grași, sos de ardei, sare, piper. Modul de preparare este foarte simplu.

Legumele se curăță și se spală, iar morcovul și tecile se fierb 10 minute în apă cu sare. De cealaltă parte, broccoli se fierbe doar două minute, separat, în apă cu sare. Morcovul fiert se toacă mărunt, iar ardeiul gras se taie sub formă de bastonașe.

Legumele se pun la sotat într-o tigaie încinsă cu unt. Deasupra se adaugă sare și piper după gust. În ceea ce privește carnea de curcan, aceasta trebuie preparată pe grătar, ori la o friteuză cu aer cald.  În acest mod este evitat surplusul de grăsime.

Please follow and like us:
Pin Share