Daniel Băluță îl contrazice în continuare pe Nicușor Dan în scandalul planșeului de la Piața Unirii: „Nu este normal și nu este firesc să încercăm în orice formă sau formulă să politizăm” (VIDEO)

Daniel Băluță îl contrazice în continuare pe Nicușor Dan în scandalul planșeului de la Piața Unirii: „Nu este normal și nu este firesc să încercăm în orice formă sau formulă să politizăm” (VIDEO)

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, l-a contrazis într-o conferință de presă pe primarul general al Capitalei Nicușor Dan, și a insistat că terenul pe care se află planșeul de la Piața Unirii se află în administrarea Apelor Române, nu a PMB:

Daniel Băluță îl contrazice în continuare pe Nicușor Dan în scandalul planșeului de la Piața Unirii

“Nu este normal și nu este firesc să încercăm în orice formă sau formulă să politizăm. E un lucru pe care vă asigur ferm că nu îl voi face. Voi merge în continuare în ideea de a vă prezenta completările necesare la afirmațiile pe care domnul primar general le-a făcut. Eu nu am, nu voi avea un conflict cu primarul general, pentru că nu este normal să avem conflicte. Scopul pe care îl avem este să rezolvăm problema, or planșeul Unirii reprezintă o problemă, a dumneavoastră, a mea și a tuturor celor care trăiesc în acest oraș. Suntem pe un teren care este în administrarea Primăriei Municipiului București, a afirmat domnul Primar General. După cum ați văzut, vineri extrasul de carte funciară a arătat, clar, ferm că toată suprafața de care vorbim se găsește în proprietatea Ministerului Mediului, prin Apele Române. Autorizația de consturire emisă a intrat în circuitul civil. Chiar dacă se fac eforturi deosebite pentru a schimba proprietarul, aceste eforturi sunt în van pentru că această autorizație a fost emisă în condiții legale, iar orice tentativă de modificare, presiunile care sunt exercitate asupra funcționarilor de la OCPI, ANCPI sunt inutile. Lucrurile nu stau așa”.

Daniel Băluță a mai precizat că hotărârea de Consiliu General invocată de Nicușor Dan trebuia urmată de un demers care nu a fost făcut de PMB, și anume un proeict de Hotărâre de Guvern care să statueze cea ce a propus Primăria Capitalei:

“A doua afirmație: Apele Române au cursul apei Dâmbovița și mai sus de noi și mai jos de no. Aici unde suntem, dar în subteran. Toți copacii ăștia, locul acesta pe care stăm noi sunt amenajările noastre, pentru că noi PMB suntem administratori, dreptul de administrare rezultă dintr-o hotărâre de Consiliu General prin care s-a făcut inventarul domeniului public și care cuprinde acest parc. Domnul primar general invocă o hotărâre de Consiliu Local, nr este 186/2008 ce reprezintă din punctul de vedere al dânsului titlu de proprietate. Chiar în interiorul acestei hotărâri este prevăzut un demers pe care de-a lungul timpului, Primăria Generală nu l-a făcut. Acest demers este reprezentat de existența unei hotărâri de Guvern menită să statuteze ceea ce a propus și subliniez a propus Primăria Municipiului București. Consecința acestei inacțiuni este situația pe care am întâlnit-o la nivelul OCPI. Terenul a fost intabulat la momentul emiterii autorizației de construire pe proprietar”.

Please follow and like us:
Pin Share