Hoții au început să profite deja de românii care își caută cazare de Revelion încă de pe acum. Oamenii s-au ales cu o țeapă uriașă

Hoții au început să profite deja de românii care își caută cazare de Revelion încă de pe acum. Oamenii s-au ales cu o țeapă uriașă

Sezonul pentru rezervările de Crăciun și Revelion a început, iar hoții și-au scos laptopurile și telefoanele pentru a da și ei startul la cele mai noi metode de înșelătorii.

Au început înșelătoriile pentru rezervările de sărbători

Escrocii online nu duc lipsă de idei ingenioase, iar internetul este deja acaparat de oferte tentante la pensiuni inexistente. De exemplu, în Gorj, unei unități de cazare i-au furat pozele și au fost utilizate de o persoană care se dădea drept proprietar și promitea cazare cu piscină la prețuri foarte atractive, conform Observator. 

Poliția a fost alertată și este acum pe urmele lui. Dacă o ofertă de sărbători pare prea frumoasă pentru a fi adevărată, există mari șanse să fie o înșelătorie.

O astfel de ofertă a apărut recent pe un site de anunțuri, promițând cazare de Revelion în Predeal, cu piscină încălzită și tarife extrem de avantajoase.

Însă, în realitate, pensiunea respectivă nu există, iar imaginile sunt ale unei unități turistice din județul Gorj. Administratorii reali au avut noroc și turiștii care au recunoscut locația i-au alertat imediat, iar proprietarii au raportat incidentul la Poliție.

„Noi am anunţat imediat Poliţia, dar şi pe site-urile de socializare ale locaţiei despre această acţiune. Respectivul cere avans, iar apoi dispare şi creează alte conturi cu aceeaşi descriere”, a spus pentru sursa citată proprietara unei pensiuni.

Hoțul a fost și el pe fază și a scăpat de anunțuri

De asemenea, escrocul a șters anunțurile, însă cei care caută oferte de sărbători sunt sfătuiți să fie vigilenți și să nu se lase păcăliți de reclame bine puse la punct. Primul pas este să verifice dacă pensiunea este reală, dacă are o licență oficială și să citească recenziile altor turiști.

„Să folosească o agenţie de turism pentru că noi, operatorii economici, avem contracte cu acele agenţii şi pică prima dată în sarcina agenţiilor să verifice locaţiile, să semneze contracte cu acele locaţii şi se poate evita orice fraudă”, a povestit Mihai Olaru, administrator pensiune.

„Toţi turiştii trebuie să aibă contract cu agenţia sau cu prestatorul respectiv, cabanieri, hotelieri”, spune pentru Observator Virgil Dănăricu, reprezentant agenţie turism.

Cu ce sfaturi vin oamenii legii

Poliția recomandă, de asemenea, prudență atunci când o cazare de lux este oferită la un preț foarte mic. Dacă totuși deveniți victima unei astfel de înșelătorii, este important să anunțăm poliția.

„Verificaţi site-urile web şi recenziile înainte de a face rezervări pentru a vedea dacă alţi utilizatori au avut experienţe pozitive sau negative. Este important să alegeţi o agenţie de turism de încredere şi cu o reputaţie bună.

Infractorii cibernetici se folosesc adesea de oferte irezistibile pentru a atrage victimele şi a le fura banii sau informaţiile personale”, spune Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Please follow and like us:
Pin Share