Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit secretul longevității. Ce e bine să faci în fiecare seară înainte de culcare

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit secretul longevității. Ce e bine să faci în fiecare seară înainte de culcare

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit secretul longevității. Despre acest subiect s-a tot vorbit de-a lungul timpului. Unii spun că alimentația este esențială, în timp ce alții fac referire la anumite obiceiuri benefice pentru organism.

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit secretul longevității

Într-adevăr, pentru a avea o bătrânețe lungă și liniștită, mai mulți factori sunt importanți. Medicul Vlad Ciurea spune însă că secretul longevității constă în lucruri extrem de simple, care pot fi incluse în rutina oricui.

Mai exact, conform specialistului, hrana, deconectarea de la stres, odihna, dar și liniștea joacă un rol esențial. Totodată, este importantă și ora la care ne trezim, astfel încât corpul nostru să poată funcționa normal.

„Trebuie să ne trezim odată cu cântatul cocoșului. Credeți-mă că în această dimineață m-am trezit la 5:00. Și încă odată pledez puternic pentru acest somn benefic de noapte”, a spus medicul.

Recomandările specialistului

Și totuși ce mai spune Vlad Ciurea despre secretul longevității? Potrivit medicului, contează foarte mult și ora de somn. Totodată, este important și facem înainte de culcare, astfel încât să ne putem odihni.

Specialistul spune că nu trebuie să ne uităm la televizor înainte de culcare. De asemenea, e recomandat să ne relaxăm, iar în cameră să fie liniște. În acest mod, organismul nostru are un mediu perfect pentru a se putea recupera.

”Ora de somn pe care o experimentez personal și o recomand este 10:00 seara. La 10:00 seara, după duș, după închiderea televizorului, în perfectă liniște, să reușim să creăm un pol de odihnă în cameră.

Fără aer condiționat! Pledez să dormim cu o carte de citit, de poveste, fără aer condiționat pentru că știm că perturbă toate funcțiile din organism, și atunci vom reuși să ne liniștim. Singuri trebuie să realizăm acest lucru, prin fiziologia organismului”, a adăugat medicul.

Și deconectarea de la stres este esențială. Chiar dacă pe timp de zi am avut parte de situații neplăcute, acestea trebuie lăste în urmă înainte de culcare. În acest mod creierul nostru poate să se odihnească în acele câteva ore de somn.

Please follow and like us:
Pin Share