Lassan halad a mélygarázs engedélyeztetése, a terület kisajátítása még hátra van

Lassan halad a mélygarázs engedélyeztetése, a terület kisajátítása még hátra van

2023 januárjában jelentette be Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala, hogy megvan a nyertes pályázat a színház mögötti parkolóház megépítésére. A helyi Multinvest és egy magyarországi cég pályázata nyerte el a bírálóbizottság tetszését, ők ugyanis egy mélygarázst és egy innovációs központot képzeltek el a jelenleg üresen álló, parkolóként használt területre. Akkor elhangzott, hogy

a mélygarázs négyszáz férőhelyes lesz, a felette levő, félköríves központban pedig több helyiséget alakítanak ki, amelyeket közösségi eseményekre is használni lehet majd.

Akkor az illetékesek azt mondták, egy évre van szükség a tervezésre, engedélyeztetésre, és idén év elején elkezdődhetnek a munkálatok.

Nincs elakadás

A Székelyhon megkeresésére Soós Zoltán polgármester elmondta, hamarosan befejeződik a szükséges dokumentációs összeállítása. A bürokrácia miatt hosszas folyamatot eredményezett a különböző jóváhagyások beszerzése, például a környezetőrség külön tanulmányt kért, amelynek elkészítése jelenleg is zajlik.

Előreláthatóan novemberben meglesz minden szükséges engedély, jóváhagyás, és akkor a városi tanács elfogadhatja a műszaki gazdasági mutatókat. Utána következhet a kivitelező kiválasztása.

Több cég érdeklődött a beruházás iránt, így reméljük, magántőke bevonásával készül majd el a mélygarázs és az innovációs központ, nem terheli a város költségvetését.

Ha a tanács elfogadja a műszaki mutatókat, akkor elkezdjük a kisajátítási eljárást arra a területrészre, amely a színház mögötti parkolóból magánkézben van. A beruházás közhasznú, így ki tudjuk sajátítani a szóban forgó, elkerített kis területet – mondta a városvezető.

Másik három helyszín is előkészületben

Megtudtuk, a lakónegyedekbe tervezett emeletes parkolóházak előkészítése is folyamatban van. A Csalhó utcai beruházás esetében a közbeszerzés kiírása következik, míg a Hátszeg utcai esetében még szükség van pár módosításra. A belvárosban, a Park szálloda mögé tervezett földalatti parkolóház munkálatai elkezdődtek, jelenleg a közművezetékek, kábelek elköltöztetése zajlik.

Please follow and like us:
Pin Share