Bătălia de la Piața Unirii

RMAG news

Nu este  vorba  nici de Bătălia de la Călugăreni, nici de cea de la Podul Înalt. Bătălia de la  Piața Unirii s-a desfășurat fără  soldați pe cai sau pe blindate, fără arcuri, tunuri și săbii, ci cu buldozere, comunicate, polițiști locali, televiziuni și simpatizanți.  Au rezultat răniți, veritabili s-au prefăcuți. În isteria  provocată pe ipoteticul șantier au fost chemate Salvări pentru răniți în luptă, în ciuda  faptului că în transmisiunile în direct nu s-au putut observa înfruntări corp la corp și nici între utilaje. Au rezultat totuși răniți pe bune sau prefăcuți. Nimeni nu știe  dacă este  vorba de  accidente, de rănire sau de prefăcătorie. După cum se dădea mort un personaj marcat  de o vestă galbenă  putem  presupune orice, mai ales că nu mai mișca. Se dădea mort sau suferea cumplit.

Bătălia de la Podul Unirii (planșeu expertizat a fi într-o stare cunoscută de degradare) este veche de cîteva luni. Un primar PSD (cel mai destoinic din cîți a avut partidul lui  Dragnea-Dăncilă și Ciolacu în București) a fost acuzat  în fel și chip după diverse incidente petrecute în Pasajul Unirii, în ciuda faptului că nu avea nici o vină. Modernizarea pasajului rutier nu a fost de ajuns. Tot el a organizat conferințe și  vizite de presă în subteranul  Pieței Unirii pentru a  prezenta starea deplorabilă a planșeului devenit mai apoi locul bătăliei. La un moment dat, trupele primarului  Băluță s-au retras și au părăsit terenul mlăștinos numai pe dedesubt, mai ales în bătălia politică. Apoi, pe neașteptate, au revenit  trupele de la Sectorul 4  cu o autorizație de construcție  eliberată de  la Sectorul 3 de alt lider PSD, Sorin Negoiță.

Poliția locală de la sectorul 4 l-a înfruntat pe primarul general la fel ca ienicerii pe aga Bucureștilor. Mai să-l taie. Antena 3 TV a mobilizat și ea pe micul ecran combatanți verbali pentru a apăra inițiativa partidului cu care s-a înfrățit și care i-a propus reprezentanții pe liste.

În ziua slujbei cu rugăciune de Sfînta Parascheva, cînd la Iași a avut loc o mare defilare politică mai ceva ca una de  Ziua Unirii, în Piața Unirii s-a derulat altă bătălie locală. Un fel de luptă electorală pentru luat fața alegătorilor. Cine este mai „cetățean model”? Nicușor Dan sau Daniel Băluță? Primarul Nicușor Dan a scos o altă decizie de evacuare a șantierului, invocînd lipsa oricărei autorizații de construcție. Unul dintr-o emisiune de la Realitatea Tv strigă la Primarul Capitalei:

-”Mă piș pe decizia lui!” (Gelu Vișan)

La  război se îndeamnă și Clotilde  Armand. Vede situația  ca la Waterloo. Se avîntă  și o cetățeancă revoltată. Independentă. Apolitică și curajoasă. Luptă și ea. Poliția Capitalei a trădat. Poliția  locală Sector 4 luptă și iar luptă. Și televiziunile sunt pe baricade și luptă cu gura.

Sunt  invocate lovituri și alte violențe după decizia lui Nicușor Dan. Sunt vînturate argumente peste argumente. Sub planșeul care poate fi periculos se  ascund șobolani, zice un pesedist de televiziune.

El știe că șobolani sunt peste tot și că lupta de la Piața Unirii continuă în alegeri.

-Se pregătește o diversiune, zice alarmat Radu Tudor, omul alarmelor de tot felul.

Și lupta între PSD și PNL continuă pînă la noi arestări!

The post Bătălia de la Piața Unirii appeared first on Cotidianul RO.

Please follow and like us:
Pin Share