Ultrașii din România, boicot uriaș: ”Peluzele și locurile noastre din stadion vor rămâne acum goale”. Ce se întâmplă la derby-ul Dinamo – FCSB

Ultrașii din România, boicot uriaș: ”Peluzele și locurile noastre din stadion vor rămâne acum goale”. Ce se întâmplă la derby-ul Dinamo – FCSB

Suporterii din mai multe peluze importante ale fotbalului românesc s-au unit sub sloganul ”Liber să fiu ultra’”, după descinderile care au vizat liderii mai multor galerii bucureștene.

Boicot nemaiîntâlnit al ultrașilor din România

Cum mesajele transmise de ultrași în ultima perioadă nu au fost luate în seamă, mai multe galerii ale unor cluburi de tradiție au demarat un boicot fără precedent și au anunțat că-și suspendă temporar activitatea.

Peluza Sud Steaua, Sud Craiova, Peluza Nord Craiova, Peluza I ”Ilie Oană”, Peluza Marină, Peluza Nord Pitești și ”Corviniștii” sunt facțiunile care au decis să recurgă la această decizie radicală.

”Suntem copiii sau nepoții celor care au realizat revoluția română în Decembrie 1989. Acum, la aproape 35 de ani distanță, viața ne împinge sarcastic să ne luptăm pentru același ideal, LIBERTATEA în toate formele ei.

De aceea, la mai bine de jumătate de an de la startul proiectului ‘Liber să fiu ultra’!’, într-un glas comun ne strigăm dezamăgirea legată de faptul că noi, suporterii cei mai activi ai cluburilor de fotbal din România, cei care cumpără abonamentele an de an, cei care asigură continuitatea cluburilor în multe situații, cei care colorează la propriu stadioanele, suntem în continuare oprimați și abuzați fără să simțim că există în mod real vreun interes ca lucrurile să revină la normal.

Normalitate înseamnă să avem dreptul la liberă exprimare pe stadioane și în jurul lor, înseamnă sa fim lăsați să facem sărbătoare în zilele de meci ale echipelor iubite și înseamnă să avem un drept real de apărare în constanța situațiilor în care Legea 4 instigă la abuzuri, iar suporterii sunt interziși pe stadioane înainte să fie judecați, doar pentru că un jandarm ‘constată’!”, se arată într-un comunicat comun al acestor fani.

Suporterii anunță că nu mai vin pe stadioane

Fanii le cer conducătorilor de cluburi să scoată organizarea partidelor de sub ”pălăria” organelor de ordine și să nu mai accepte zonele ”tampon” pe stadioane care împiedică vânzarea de bilete.

”În virtutea celor de mai sus, peluzele și grupurile de suporteri care fac parte din acest proiect național răspund la lipsa de reacție a autorităților și a cluburilor printr-o invitație la tăcere.

De aceea, peluzele și locurile noastre din stadion vor rămâne acum goale, vocile noastre vor tăcea și vom sta departe de cluburile dragi. Culorile din suflet sunt o chemare, însă libertatea este un drept!

Tragem astfel un semnal de alarmă inclusiv cluburilor de fotbal, cărora le solicităm să se implice în mod direct și să scoată de sub jugul organelor de ordine organizarea meciurilor, să nu mai accepte șantajul prin care ascundem sub o lege opresivă abuzurile constante, inclusiv prin zone de ‘tampon’ aberante ce opresc vânzarea de bilete și abonamente, sau pun suporterii în ipostaze în care prezența la un meci de fotbal este o aventură a ridicolului.

Ce au trăit românii în 10 August 2018 noi trăim aproape la fiecare meci, cetățenii au însă arma votului, noi avem doar dragostea și pasiunea pentru culori și tot ce ne dorim este să fim ‘LIBERI SĂ FIM ULTRA’!’”, se mai arată în mesajul postat de toate galeriile implicate în acest proiect.

De remarcat este faptul că din această mișcare nu fac parte trei dintre cele mai importante facțiuni de ultrași: Peluza Nord Rapid, Peluza Nord FCSB și Peluza Cătălin Hîldan. În aceste condiții, marele derby Dinamo – FCSB se va desfășura cu prezența celor două galerii pe Arena Națională.

Please follow and like us:
Pin Share