A debutat la naționala mare la numai 14 ani! Nou record de precocitate în fotbalul mondial

A debutat la naționala mare la numai 14 ani! Nou record de precocitate în fotbalul mondial

Recordurile de precocitate în lumea fotbalului devin din ce în ce mai frecvente. Lamine Yamal, spre exemplu, a fost decisiv și a câștigat Campionatul European cu Spania, la 16 ani.

A avut în față un portar de 41 de ani

Dar ceea ce s-a întâmplat în Insulele Turks&Caicos depășește multe așteptări. Portarul Samuel Harvey a devenit internațional la echipa mare, la vârsta de numai 14 ani! Selecționerul micuței naționale din Caraibe, Aaron Lawrence, nu a ezitat să-l convoace pentru primul său meci la seniori, în deschiderea Grupei C a Ligii Națiunilor CONCACAF, împotriva Anguilei.

Partea amuzantă este că Harvey a avut în față un portar de 41 de ani. Din păcate pentru el, Turks&Caicos a pierdut cu 2-0. „După primul meci am plâns. Antrenorul m-a sunat în acea seară pentru a mă ajuta să mă ridic. Am dat din cap știind că jucasem la nivel internațional când aveam 14 ani și am vrut să îi arăt că pot fi la acest nivel”, a povestit acesta pentru BBC.

Selecționerul lui a jucat pentru Jamaica la World Cup

Harvey l-a avut ca model chiar pe selecționerul său „Am văzut multe dintre cele mai bune momente ale sale la Cupa Mondială”, a declarat el pentru BBC World Service Sport. Aaron Lawrence are 61 de selecții pentru Jamaica și a apărat la Cupa Mondială din 1998.

Antrenorul și-a arătat încrederea pentru puștiul Harvey, rechemându-l pentru următorul meci cu Belize, scor 4-0. Cu toate acestea, împotriva Anguilei, scor 2-1, un alt tânăr, Peterson Saint Fleurant, în vârstă de 17 ani, a fost titular.

Samuel Harvey nu este singurul jucător care și-a făcut debutul în Turks & Caicos la vârste fragede. Coechipierii săi Christopher Louisy și Watson Jean-Louis, acum “veterani” în vârstă de 19 ani, i-au urmat calea lui Harvey acum cinci ani.

Harvey e fan Liverpool și visează să ajungă în Anglia

Turks&Caicos este într-adevăr o insulă mică. Unii dintre seniorii, care erau la facultate, nu au putut veni. Alții s-au lăsat și au început să lucreze pentru că nu vedeau o cale de a se realiza prin fotbalul. Acești tineri jucători, care au debutat timpuriu, vor avea ceva pentru care să joace și să fie motivați”, a explicat Aaron Lawrence motivul pentru care le oferă acestor jucători oportunitatea de a debuta la vârste foarte mici.

Harvey, care e legitimat la Cheshire Hall, este fan Liverpool și visează să apere pe Anfield. El nu a fost mereu portar. „Am început ca fundaș. Dar când antrenorul s-a alăturat programului în care eram, a început să mă pună în poartă și să lucreze cu mine”, a mărturisit copilul.

Turks&Caicos e pe locul 206 mondial

Lawrence crede că el are șanse să reușească în Anglia: „Capacitatea lui de a prinde mingea, reflexele rapide și abilitatea de a ieși de pe linie. Cred că are majoritatea calităților pentru a ajunge un portar de Premier League”, a spus selecționerul său.

Turks&Caicos este un teritoriu britanic din Caraibe, cu doar 49.000 de locuitori. Țara este considerată un paradis exotic, dar și fiscal. Naționala ocupă locul 206 în clasamentul FIFA. Campionatul intern are numai 6 formații.  Sonia Bien-Aime, care este președinta Federației, este membră în Consiliul FIFA.

 

Please follow and like us:
Pin Share