Marius Șumudică i-a găsit perechea lui Radu Drăgușin la națională în viitorul apropiat. ”Are școala lui Hagi”

Marius Șumudică i-a găsit perechea lui Radu Drăgușin la națională în viitorul apropiat. ”Are școala lui Hagi”

Este vorba de Virgil Ghiță, care în acest sezon s-a remarcat prin golurile marcate pentru formația Cracovia în Polonia. Evoluțiile bune i-au atras atenția și selecționerului Mircea Lucescu care l-a adus la echipa națională.

Marius Șumudică știe cu cine va face pereche la națională Radu Drăgușin

Intrat prin telefon la emisiunea FANATIK SUPERLIGA, Marius Șumudică s-a arătat impresionat de creșterea fantastică a lui Virgil Ghiță și a preconizat că acesta va face în curând pereche de fundași centrali la naționala României cu Radu Drăgușin.

”Mi-a plăcut și Ghiță, de exemplu. Eu îl știu și îl cunosc foarte bine. Îl știam de la Hagi, îl urmăream, e un jucător foarte bun și care cred că va crește foarte mult ca fundaș central. (n.r. – Poate să devină o soluție lângă Drăgușin?) Din punctul meu de vedere, da. Cu siguranță.

Este un jucător bun, de construcție, bun în dueluri. Joacă într-un campionat puternic, nu e ușor, în Polonia e destul de greu să joci. Este un campionat care duce puțin spre Germania, au mentalitatea aia de agresivitate. Am urmărit mulți jucători de acolo când eram în Turcia și sunt jucători buni și foarte bine crescuți.

Să ajungi să joci acolo titular și să joci meci de meci, contează. Asta trebuie echipei naționale, jucători care joacă la echipele de club și care aduc un plus. Da, Ghiță era și în vizorul meu, voiam să-l aduc la Gaziantep. Dacă mai rămâneam încercam să intru în discuții. Îl luasem pe Sorescu de acolo.

Din punctul meu de vedere, Ghiță este următorul care să bată la ușă pentru titularizare, fiindcă are tot ce îi trebuie. Are școala lui Gică Hagi, e crescut de Gică, a crescut valoric, a crescut din punct de vedere fizic, cred că și mental”, a declarat Șumudică.

Publicul, parte importantă din evoluțiile naționalei

Tehnicianul Rapidului este de părere că la echipa națională s-a format un grup foarte unit și cu fotbaliști de calitate, iar acest lucru se vede și din faptul că jucători precum Alex Mitriță sau Florinel Coman sunt doar rezerve.

”Am întâlnit o echipă inferioară din toate punctele de vedere, e clar. Publicul ne-a ajut foarte mult. Există această empatie și coeziune în momentul de față între echipa națională și public, iar ei sunt responsabili.

În momentul în care echipa națională e sprijinită în totalitate de acest public minunat, atunci jucătorii când pășesc pe teren se simt datori și încearcă să-i mulțumească. Acesta este un factor extrem de important. Este o echipă care vrea să se autodepășească.

Există o mare concurență, mă uitam la sfârșitul meciului este o imagine cu Mitriță care pleca prin spatele antrenorului puțin dezamăgit. Vă dați seama dacă Mitriță și Florinel Coman nu prind…

Noi am ajuns să ținem niște jucători pe bancă și să nu aibă minute, pentru că avem 16, 17, 18 jucători care pot juca la un anumit nivel. Asta înseamnă mult. În momentul în care ai o bancă din care pot să alegi…”, a spus Marius Șumudică, la FANATIK SUPERLIGA.

Ghiță, următorul titular la naționalei României

Please follow and like us:
Pin Share