De ce l-a cedat Neluțu Varga pe Daniel Bîrligea la FCSB: „Am avut oferte mai bune pentru el decât cea pe care l-am vândut”

De ce l-a cedat Neluțu Varga pe Daniel Bîrligea la FCSB: „Am avut oferte mai bune pentru el decât cea pe care l-am vândut”

Mutarea lui Daniel Bîrligea la FCSB a fost extrem de surprinzătoare pentru iubitorii sportului „rege” din România. La două luni distanță, patronul lui CFR Cluj a făcut dezvăluiri în privința transferului atacantului.

Neluțu Varga nu regretă că l-a lăsat pe Daniel Bîrligea la FCSB: „L-am lăsat să-și facă viitorul! Am avut oferte mai bune pentru el”

Neluțu Varga a dezvăluit că nu regretă că l-a lăsat pe Daniel Bîrligea la FCSB. Patronul feroviarilor susține că a avut oferte mai bune din punct de vedere financiar pentru jucător, însă a preferat să-l păstreze în speranța că CFR Cluj se va califica în UEFA Conference League.

După eliminarea din competițiile europene, Neluțu Varga a fost nevoit să îl cedeze pe Bîrligea pentru a da un „tun” financiar, Gigi Becali plătind nu mai puțin de 2,5 milioane de euro în schimbul atacantului dorit la națională.

„Bîrligea este un foarte bun jucător. Este alt profil față de Louis Munteanu, dar foarte bun. A trebuit să iau o decizie. Nu puteam să țin un jucător luat cu atâția bani pe tușă (n.r. Louis Munteanu).

Așa că l-am cedat pe Bîrligea și l-am lăsat să-și facă viitorul. Poate ajunge la o echipă mare. Dacă îl mai țineam, ne-ar fi ajutat, dar asta poate să facă și Louis Munteanu, iar în această situație vin și banii.

Pe el am avut cele mai multe oferte, dar nu l-am dat pentru că am vrut să ne calificăm în grupele Conference League și n-am vrut să ruinăm șansele. Am avut o ofertă mult mai mare pentru el decât cea pe care l-am vândut. Dar n-am fost de acord. Vedeam calificarea mai importantă.

Au fost oferte din Italia, Portugalia, Turcia, Rusia. Cea mai mare a fost de la Como. A fost o chestiune de decizie și asumare. Să iei decizia corectă la momentul oportun”, spus Neluțu Varga, conform Prosport.

Daniel Bîrligea s-a adaptat imediat extrem de repede la FCSB

Deși este extrem de cunoscut că la FCSB jucătorii se adaptează mai greu, Daniel Bîrligea a demonstrat că este „excepția de la regulă” și s-a impus imediat în echipa pregătită de Elias Charalambous.

Prezența atacantului a avut impact imediat în echipă, Daniel Bîrligea reușind să înscrie 3 goluri în 5 apariții în tricoul FCSB-ului. Cea mai importantă reușită este cu siguranță cea în fața lui PAOK Salonic, în „Faza Ligii” din UEFA Europa League.

2 milioane de euro este cota de piață a lui Daniel Bîrligea, conform transfermarkt.

Please follow and like us:
Pin Share