Nick Kyrgios și-a anunțat revenirea pe terenul de tenis! Australianul caută să îi reducă la tăcere pe contestatari

Nick Kyrgios și-a anunțat revenirea pe terenul de tenis! Australianul caută să îi reducă la tăcere pe contestatari

Excentricul jucător de tenis, Nick Kyrgios, a anunțat că va reveni în lumina reflectoarelor la sfârșitul acestui an. Sportivul a lipsit aproape 16 luni din „peisajul” ATP.

Nick Kyrgios și-a anunțat revenirea pe terenul de tenis! Australianul caută să îi reducă la tăcere pe contestatari

Nick Kyrgios a absentat în ultimele 16 luni de pe terenul de tenis din cauza mai multor accidentări la genunchi, picior și la încheietură. După aproape un an și jumătate, sportivul din Australia a mărturisit că vrea să revină în circuit.

Deși la un moment dat se gândea la retragere, Nick Kyrgios a mărturisit că va reveni în tenis la turneul din Abu Dhabi, din luna decembrie. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii Code Sports de la News Corp.

Ulterior, australianul a dezvăluit că intenționează să participe la Australian Open, în luna ianuarie. Cariera sportivului a fost catalogată de mai multe voci din tenis drept una „tumultoasă”, astfel că Kyrgios și-a propus să le închidă gura tuturor contestatarilor.

„Mă întorc pentru că există ceva care mă ţine în joc. Cred că am fost etichetat astfel pentru că am fost un pic în afara cercului a ceea ce este un jucător de tenis normal”

Singurul lucru pe care îl urmăresc acum este un Grand Slam. Cred că este singurul lucru care îi va face pe oameni să tacă în cele din urmă. Aceasta va fi principala mea motivaţie”, a declarat Nick Kyrgios, conform sursei amintite mai sus.

În ultimii doi ani, Nick Kyrgios a disputat un singur meci de tenis în circuitul ATP, la simplu, în iunie 2023, când fostul număr 13 mondial a cedat în fața lui Yibing Wu în două seturi, scor 5-7, 3-6. 470 a fost ultimul loc ocupat în clasament de australian, înainte ca punctele să fie pierdute.

Nick Kyrgios a fost comparat cu Ilie Năstase

Ilie Năstase a fost primul număr 1 mondial din istoria tenisului. Fostul mare jucător a fascinat lumea sportului nu doar prin talentul său, ci și prin comportamentul său pe teren. Supranumit „Nasty”, el era cunoscut pentru confruntările cu arbitrii, dar și pentru interacțiunile sale cu spectatorii din tribună. Jimmy Connors, fost coleg de „breaslă” cu Năstase, a făcut o comparație între sportivul român și Nick Kyrgios.

„O comparaţie între Năstase şi Kyrgios este foarte bună, poate că Ilie a fost chiar mai nebun decât Nick. Dar românul şi-a pus altfel amprenta asupra tenisului, a câştigat mult mai multe turnee importante.

Pentru mine, Năstase trebuia să fie cel mai bun din istorie, atât de mult talent avea. Şi nu doar că era talentat, dar era foarte rapid şi anticipa incredibil unde vei trimite mingea. Dar nu a reuşit să scape de obicieurile proaste pe care le avea”, a declarat Jimmy Connors.

Please follow and like us:
Pin Share