„Inginerie administrativă pusă la cale de Guvern şi de primarii PSD”

RMAG news

Ce se ascunde în spatele scandalului privind Planşeul Unirii? O inginerie administrativă, crede Ludovic Orban, care o descrie.

„Este scandalos ce s-a întâmplat acolo. În primul rând, este scandalos, pentru că a avut loc, mi se pare, aşa, parcă o inginerie administrativă pusă la cale de Guvern şi de primarii PSD de sector. Parte din această inginerie este o înregistrare la cadastru, pentru Apele Române, a întregii Pieţei Unirii, a bulevardelor şi inclusiv a pasajului. Apele Române nu aveau dreptul să îşi intabuleze la Oficiul de Cadastru decât cursul râului Dâmboviţa de sub Piaţa Unirii. Intabularea este ilegală şi are iz penal. În baza acestei intabulări, Apele Române au dat în administrare, fără să aibă dreptul legal, către Primăria Sectorului 3, pasajul respectiv, astfel încât să îi ofere posibilitatea primarului PSD al Sectorului 3, Robert Negoiţă, să emită o autorizaţie de construcţie care, din punctul meu de vedere, este ilegală”, a declarat Ludovic Orban.
„Este inadmisibil să se emită o autorizaţie de construcţie, în condiţiile în care nu există baza legală pentru emiterea autorizaţiei şi nu există avizele necesare pentru emiterea autorizaţiei respective de construcţie. Este scandalos şi faptul că Poliţia Română a stat cu mâinile în sân, fără să sprijine demersul primarului general. Readuc aminte că tot domeniul public şi privat al Capitalei este administrat de Consiliul General şi de PMB. Doar prin hotărâri de Consiliu General se poate transfera, doar în administrare, nicidecum în proprietate, către primăriile de sector anumite proprietăţi publice sau private ale Municipiului Bucureşti”, a mai spus el.
„„Cred că nu este suficient să fie readusă în legalitate întreaga lucrare respectivă. Să facă bine primarul Sectorului 4 să obţină toate avizele necesare pentru emiterea autorizaţiei. Primarul Băluţă, în aproape doi ani de zile, nu a efectuat demersurile efective pentru preluarea în administrare a Pasajului Unirii, deşi a avut o hotărâre de Consiliu General la dispoziţie. Cred că este important ca instituţii ale statului să verifice care au fost condiţiile în care s-a permis intabularea ilegală a întregii Pieţii Unirii, adică o parte din patrimoniul bucureştenilor, către Apele Române, care nu au absolut niciun fel de bază legală”, a mai opinat Orban.

The post „Inginerie administrativă pusă la cale de Guvern şi de primarii PSD” appeared first on Cotidianul RO.

Please follow and like us:
Pin Share