Dinamo aduce fani din cele mai izolate părți ale țării la derby-ul cu FCSB. Gest superb al DDB: „O să încercăm să permanentizăm” Exclusiv

Dinamo aduce fani din cele mai izolate părți ale țării la derby-ul cu FCSB. Gest superb al DDB: „O să încercăm să permanentizăm” Exclusiv

Dinamo e cu gândul la derby-ul de pe Arena Națională cu FCSB, iar suporterii „câinilor” strâng rândurile înainte de meciul cu marea rivală. FANATIK a stat de vorbă cu Eduard Ziriakus-Galan, care a oferit detalii despre ultima acțiune pregătită de DDB.

Dinamo aduce sute de suporteri din cele mai îndepărtate zone din România: „Aducem oameni din toată țara”

Eduard Ziriakus-Galan a dezvăluit pentru FANATIK că DDB-ul va suporta o mare parte din costurile de deplasare: „Pregătirile sunt în toi pentru meciul cu FCSB. Vrem să avem peste 40.000 de suporteri pe stadion și facem eforturi. Facem trasee, aducem oameni din toată țara. 

DDB organizează și se ocupă de transportul suporterilor care se află în zone mai îndepărtate ale țării și nu își permit să ajungă la meciurile lui Dinamo. Sunt niște trasee și trebuie să fie minim 50 de persoane ca să putem umple un autocar și suportăm 50% din costuri. 

E vorba de suporteri din mai multe orașe și județe: Rădăuți, Suceava, Iași, Botoșani, Bacău, Neamț, Galați, Brăila, Brașov, chiar din Arad, Timișoara, Constanța. Până acum avem 7 autocare și vrem să aducem măcar 10 autocare, adică în jur de 5-600 de suporteri”.

Dinamo vrea să facă o tradiție din această acțiune: „Sunt unii suporteri care nu au fost niciodată la un meci”

Președintele DDB a mai declarat că se încearcă să se facă astfel de deplasări organizate la fiecare meci al lui Dinamo considerat pe teren propriu: „În funcție de cum va ieși această primă acțiune o să încercăm să permanentizăm traseele și organizarea să fie mult mai ușoară pentru următoarele meciuri. Vrem să aducem și mai mulți suporteri. 

Dacă putem să aducem 20 sau 30 de autocare ar fi minunat. Asta încercăm să facem. Dinamoviștii au donat, dar sunt unii care nu au fost niciodată la un meci al lui Dinamo”.

Eduard Ziriakus-Galan: „Mi-a scris un mesaj care m-a făcut să îmi dea lacrimile”

Președintele DDB a mai dezvăluit povestea impresionantă a unui fan dinamovist: „Un suporter mi-a scris un mesaj care m-a făcut să îmi dea lacrimile. E cineva din Rădăuți și nu a fost niciodată la un meci al lui Dinamo pentru că este mult prea departe. A zis că nu e vorba de bani”. 

Derby-ul dintre Dinamo și FCSB din etapa 13-a din SuperLiga se va disputa duminică, 20 octombrie, de la ora 21:00 pe Arena Națională. Echipa antrenată de Zejko Kopic e pentru prima oară după mult timp mai bine clasată decât campioana României.

„Câinii” au 18 puncte, față de doar 16 cât are FCSB, care are însă și un meci mai puțin disputat. „Câinii” sunt pe locul 5, în timp ce FCSB e abia pe poziția a 7-a.

Please follow and like us:
Pin Share