Elev de 12 ani din Botoșani, la spital după ce a fost lovit de profesorul de sport. ”I-au căzut ochelarii, i-a mai aplicat o palmă”

Elev de 12 ani din Botoșani, la spital după ce a fost lovit de profesorul de sport. ”I-au căzut ochelarii, i-a mai aplicat o palmă”

Totul s-a petrecut în orașul Săveni, acolo unde elevul de 12 ani a ajuns la cap cu o lovitură puternică la cap. Acuză că a fost bătut crunt de profesorul de educație fizică și sport, cu toate că bărbatul spune că abia l-a atins pe băiat. S-ar fi enervat pentru că micuțul a făcut o eroare în timpul unui meci de handbal.

Elev de 12 ani din Botoșani, la spital după ce a fost lovit de profesorul de sport

Colegii băiatului s-au speriat atunci când au văzut cum o oră de spor în sala școlii Gimnaziale Nr. 1 s-a transformat rapid în coșmar. Băiatul agresat se pregătea să dea o pasă, însă a greșit-o. Profesorul de sport a luat-o razna în acel moment și, profitând de faptul că este și dirigintele elevului, i-ar fi aplicat o corecție, conform Observatornews.ro.

“La un moment dat, a fost lovit de domnul de educaţie fizică, pe obrazul stâng. O lovitură mai puternică. Moment în care băiatului i-au căzut ochelarii pe jos. S-a aplecat să ia ochelarii, iar atunci când s-a ridicat profesorul de sport i-a mai aplicat o palmă grea la cap“, se plânge tatăl copilului.

Copilul a început să se plângă de dureri puternice la cap, astfel că a ajuns la spital. Medicii au confirmat că acesta a suferit o contuzie la nivelul capului, cel mai probabil după o lovitură puternică primită de la acest profesor de sport.

“Pacientul de 12 ani s-a prezentat la UPU pediatrie, în urma unei agresiuni, un policontuzionat minor, un traumatism cranio-cerebral minor”, a declarat Ramona Guraliuc, reprezentant al UPU SMURD Botoşani.

Profesorul agresiv nu ar fi la prima abatere de acest gen

Părinții elevului se plâng că profesorul agresiv nu ar fi la prima abatere. “Chiar din prima zi a clasei a şasea domnul diriginte i-a mai aplicat o carte peste cap din simplul fapt că n-a ştiut să aranjeze cărţile, cum i-a spus domnul diriginte”, se plânge mama copilului.

Acum, cei doi părinți au depus plângere pe numele profesorului. “În cel mai scurt timp, au fost demarate verificări pentru a se stabili existenţa evenimentului, dar şi împrejurările în care acesta s-ar fi produs“, a anunțat și Delia Nenişcu, purtător de cuvânt IPJ Botoşani.

De asemenea, conducerea școlii a deschis o anchetă internă pentru a stabili ce s-a întâmplat. Dacă va fi vinovat, profesorul riscă să fie suspendat din funcție și, mai rău, să răspundă penal pentru faptele sale în fața judecătorului.

Din păcate, în România astfel de situații sunt la ordinea zilei în special în mediul rural. Aici, profesorii nu au pregătirea necesară și, se pare, nici răbdarea pentru a îi educa pe cei mici fără a recurge la gesturi comuniste precum lovirea.

Please follow and like us:
Pin Share