Orașul din România care a emis bancnota de zero euro. Ce scop are: “Sunt colecționari care doresc să o aibă”

Orașul din România care a emis bancnota de zero euro. Ce scop are: “Sunt colecționari care doresc să o aibă”

Orașul din România unde a fost emisă bancnota de zero euro. Aceasta are un scop clar și sunt mulți colecționari care ar vrea să o dețină. Unde o poți găsi?

Orașul din România unde a fost emisă bancnota de zero euro. Care e, de fapt, scopul ei

Bancnota de zero euro a fost emisă în orașul Sibiu și conține elementele Muzeului Brukenthal. Aceasta este disponibilă la magazinul instituției din Piața Mare, potrivit anunțului managerului interimar Alexandru Constantin Chituță.

Totodată, acesta a mai transmis că bancnota a fost tipărită într-un tiraj de 11.000 de exemplare. Mulți colecționari și-ar dori să dețină această bancnotă, care este un suvenir.

Aceasta a fost tipărită cu aprobarea Băncii Naționale a Franței, fiind securizată la standardele impuse de Banca Central Europeană, după cum a transmis Muzeul Brukenthal printr-un comunicat de presă.

Bancnotele prezintă 14 caracteristici de securitate, la fel ca cele reale. Tirajele sunt limitate și nicio bancnotă nu este identică cu cealaltă.

“În anul 2023 a apărut bancnotă 0 euro Sibiu. Noi eram deja în discuții cu compania Euro Suvenir Romania pentru editarea unei bancnote Brukenthal. Astăzi, ‘0 euro Sibiu’ se găsește de cumpărat în magazinul Palatului Brukenthal din Piața Mare.

Bancnotă noastră va avea ca design portalul Palatului Brukenthal și statuia Baronului. Este un produs de suvenir și un cadou foarte inedit. De asemenea sunt colecționari care doresc să aibă această bancnotă cu valoare de 0 Euro.

Pe lângă vinul Brukenthal, vinul SCAF, cafeaua Baronului, ciocolata Brukenthal, parfumul Sophia și Brukenthal și alte produse de brand am dorit din acest an să avem și această bancnotă. Este un produs souvenir care se va găsi în toate Shop-urile Muzeului Brukenthal.

Mulțumesc domnului Marian Lișman, acționar Euro Suvenir România pentru colaborarea excepțională în realizarea acestei bancnote”, a mai transmis Alexandru Constantin Chituță.

Bancnotele se găsesc în toată Uniunea Europeană

Proiectul acestor bancnote de 0 euro a apărut în Franța, în 2015. Acesta s-a extins, apoi, în toate țările europene. Scopul acestui proiect a fost acela al promovării elementelor de interes național într-o formă unitară la nivelul Uniunii Europene.

În prezent, astfel de bancnote se găsesc în toată Uniunea Europeană, la toate magazinele de la obiectivele turistice mari. La Turnul Eiffel, de exemplu, bancnota se găsește la ultimul etaj.

La Schönbrunn, bancnota se găsește oriunde. Orașele din diverse țări și-au creat, de asemenea, propria identitate în jurul bancnotelor.

Anul trecut, la Sibiu, au fost tipărite 11.000 de bancnote în 2024. Același tiraj a fost și în 2024, pentru Bancnota Muzeului Brukenthal. Tirajele se stabilesc ținând cont de apetitul turistic al orașelor unde bancnotele sunt tipărite, după cum a transmis Marian Lișman, acționar Euro Suvenir România.

Please follow and like us:
Pin Share