Capitala europeană care a interzis tururile ghidate în baruri, pe timp de noapte. Măsura, luată din cauza turiștilor care făceau scandal

Capitala europeană care a interzis tururile ghidate în baruri, pe timp de noapte. Măsura, luată din cauza turiștilor care făceau scandal

Este vorba despre orașul Praga, așadar aici nu vor mai exista cunoscutele ”pub crawls”, tururi ghidate prin baruri organizate de agențiile de turism, pe timp de noapte. Autoritățile au decis că vor să oprească ”comportamentul perturbator” al turiștilor care se îmbată și fac scandal.

Capitala europeană care a interzis tururile ghidate în baruri, pe timp de noapte

În Praga ajung anual 7 milioane dintre turiști, cei mai mulți fiind britanici sau germani, așadar ușor de înțeles de unde sursa scandalului.  Cert e că aleșii locali din Praga au decis că aceste tururi prin baruri nu mai pot fi efectuate în intervalul 22:00 seara și 6:00 dimineața, conform POLITICO.

Nu ar fi afectate de această decizie tururile făcute la orele obișnuite, pe timp de zi sau seară. De altfel, viceprimarul Jiri Pospisil a transmis că orașul vrea să se schimbe în bine și nu va mai tolera astfel de turiști necizelați.

”Consumul nerezonabil de alcool și comportamentul perturbator asociat cu tururile prin baruri poate crea impresia de lipsă de cultură în comunitate, poate reduce sentimentul de siguranță și poate avea un impact negativ asupra percepției municipalității de către turiști, potențialii investitori și cetățeni”, este menționat în moțiune.

Potrivit viceprimarului Zdenek Hrib, ”nu va fi posibil să se organizeze tururi ghidate noaptea”, în timp ce Jiri Pospisil a declarat că ”orașul caută un turist mai cult, mai bogat, nu unul care vine doar pentru o perioadă scurtă de timp să se îmbete”. Așadar, un semnal clar transmis britanicilor și germanilor care terorizează orașul Praga, printre alte zeci.

Măsura, luată din cauza turiștilor care făceau scandal

Locuitorii din centrul orașului Praga se plâng de multă vreme de zgomot și de problemele lipsei de siguranță cauzate de turiștii veniți din vestul Europei. Cehii sunt cei mai mari consumatori de bere din lume conform Asociației Cehe a Berăriilor, iar străzile orașului sunt pline de pub-uri și berării.

Cu toate acestea, unii turiști nu par demni să calce pe aceste străzi. Britanicii sunt considerați, de departe, cei mai necivilizați și de nedorit turiști. O spun chiar britanicii, alături de zeci de alte țări pe unde calcă aceștia.

Într-un material semnat de Matthew Smith, pentru yougov.co.uk, erau prezentate date statistice care arată că 57% dintre britanici au o părere foarte proastă despre concetățenii lor și cred că aceștia îi fac de râs oriunde s-ar duce.

Paradoxal, germanii sunt pe locul secund în acest clasament, cu 40% dintre germani care au o părere foarte proastă despre conaționali și se simt rușinați la simplul gând că trebuie să meargă în străinătate și să le explice oamenilor de acolo că ei nu sunt la fel ca și restul germanilor care se îmbată și fac scandal fără niciun motiv.

Please follow and like us:
Pin Share