Mama unei fetițe care a suferit arsuri la experimentul din Cluj descrie momentul cumplit: ”Și-a băgat capul și i-a explodat în față”

Mama unei fetițe care a suferit arsuri la experimentul din Cluj descrie momentul cumplit: ”Și-a băgat capul și i-a explodat în față”

Mama uneia dintre cele două fetițe care au suferit arsuri la experimentul chimic din Cluj vorbește despre momentele cumplite pe care le-a trăit în urmă cu câteva zile.

Mărturia făcută de mama unei fetițe care a suferit arsuri la experimentul din Cluj. Femeia descrie momentele cumplite trăite de cele două micuțe

În weekendul recent încheiat, două fete de 7 și 11 ani au ajuns la spital cu arsuri pe față și pe mâini. Acestea au asistat la un experiment, în cadrul unui eveniment public desfășurat într-un parc din Cluj-Napoca.

Totul s-a întâmplat sâmbătă, la un festival de științe desfășurat în Iulius Parc. La un moment dat, în timpul unui experiment, s-a declanșat un incendiu. Flăcările puternice i-au provocat uneia dintre fete arsuri la nivelul feței, în zona gâtului și pe corp, până la zona inghinală. Și a doua minoră aflată în zonă s-a ales cu arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare.

În prezent, fetițele se află internate în secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Copii Cluj. Ele sunt îngrijite de o echipă de medici coordonată de un plastician.

La trei zile de la acest episod, mama celei mai mari dintre fetițele care au suferit arsuri în urma acestui grav incident a acceptat să vorbească cu presa. Femeia a explicat, pas cu pas, cum s-au derulat evenimentele de sâmbătă.

Din spusele mamei copilei, reiese că fetițele s-au apropiat de standul unde se desfășura un experiment. Aici era amestecat alcoolul etilic, cu zahăr și bicarbonat.

Persoanele care efectuau experimentul îi îndemnau pe copii să se apropie, să miroasă eprubeta, spune mama. Ei bine, în loc să vadă un fenomen spectaculos, copilele au avut parte de un coșmar. Substanțele le-au explodat în față celor două fete.

Fetița asta mai mică și-a băgat capul și i-a explodat în față. I-a luat foc fața și, de la ea, a luat foc și fetița mea, care era lângă”, mărturisește mama copilei mai mari, pentru site-ul ȘtiriMed.ro.

Mama fetiței arse contrazice poziția Poliției

În urma evenimentului de sâmbătă, polițiștii clujeni au stabilit că de vină pentru cele petrecute sunt chiar fetele. Ele nu ar fi respectat distanța recomandată și au căzut peste masa unde avea loc experimentul.

Mama copilei de 11 ani contrazice aceste constatări ale oamenilor legii. Femeia afirmă că familiilor prezente la eveniment nu li s-a transmis ce distanță să păstreze.

Toți copiii care au fost acolo prezenți au fost chemați să se apropie și mai tare, deși stăteau deja foarte aproape, ca să simtă mirosul de zahăr ars. Și atunci fetița mai mică, care e mai grav, și-a aplecat capul, prima. Urmau să-și aplece pe rând capetele și ceilalți copii, ca să miroase.

Cineva mi-a spus că în presă apare că ei n-au păstrat distanța. Din contră, nu ni s-a spus de vreo distanță și au fost chemați mai aproape să simtă mirosul, cum să simtă mirosul de la distanță? Au zis haideți, apropiați-vă să simțiți mirosul. Atunci, fetița asta mai mică și-a băgat capul și i-a explodat în față.

I-a luat foc fața și, de la ea, a luat foc și fetița mea, care era lângă. Și apoi, soțul meu, disperat, a încercat să stingă focul. A încercat să o dezbrace, dar geaca s-a topit efectiv și a venit cineva din mulțime și i-a aruncat o geacă peste față și atunci focul de pe față s-a stins mai repede.

Acum ea are arsuri de gradul doi, unde a apucat domnul ăla din mulțime să arunce geaca și arsuri de gradul trei, unde soțul meu a avut strategia greșită. Din păcate și el s-a ales cu arsuri grave la mână”, a povestit, pentru sursa citată, mama fetiței de 11 ani.

Please follow and like us:
Pin Share