În ce să ții cartofii dacă vrei să nu încolțească și să fie buni luni de zile. Costă în jur de 1 leu și un bucătar cu experiență o recomandă

În ce să ții cartofii dacă vrei să nu încolțească și să fie buni luni de zile. Costă în jur de 1 leu și un bucătar cu experiență o recomandă

Un bucătar a dezvăluit în ce trebuie să ții cartofii ca să nu încolțească și ca să fie buni luni de zile. Ai nevoie de un simplu obiect care costă în jur de 1 leu.

În ce e bine să ții cartofii dacă vrei să nu încolțească și să fie buni luni de zile. Produsul care costă doar în jur de 1 leu

Poate ți s-a întâmplat să cumperi cartofi și să-i depozitezi într-un dulap din bucătărie, dar să încolțească și să se înmoaie mult mai repede decât te-ai fi așteptat.

Bloggerul Jerry James Stone a explicat, însă, ce poți face pentru ca aceste legume să se păstreze mai mult, chiar și până la șase luni. Nu e deloc complicat și ai nevoie de un obiect foarte simplu, care nu costă deloc mult.

Cartofii nu trebuie să fie depozitați într-o pungă de plastic, întrucât nu trebuie să stea într-un mediu unde există umiditate. În schimb, o pungă de hârtie este ideală.

“Păstrarea cartofilor este destul de simplă. Păstrați-i într-o pungă de hârtie maro. Doar o pungă de hârtie maro, deschisă.

Nu doriți să îi depozitați în plastic și cu siguranță nu doriți să îi depozitați într-o pungă de plastic sigilată, deoarece nu le place umiditatea”, a explicat acesta, potrivit Daily Record.

Totodată, atunci când depozitezi cartofii într-o astfel de pungă, aceasta trebuie să rămână deschisă. Cartofii trebuie să fie păstrați “într-un loc întunecat, răcoros și bine ventilat”.

Bucătarul a mai menționat și pericolele reprezentate de lumină. Aceasta poate face cartofii să se înverzească și să aibă un gust ciudat.

Pentru a depozita cartofii, temperatura ideală este cuprinsă între 7 și 10 °C, astfel încât cartofii să nu mai încolțească și să-și păstreze textura.

“Cartofii pot rezista până la trei luni în acest mod, am avut chiar și cazuri în care au rezistat până la șase luni și au rămas proaspeți”, a mai spus bloggerul.

De ce cartofii nu trebuie ținuți la frigider sau lângă anumite fructe

Jerry a mai explicat de ce nu trebuie să ții cartofii în frigider. În afară de faptul că sunt expuși la lumină, există și o altă problemă mai mare.

“Punerea cartofilor în frigider ia de fapt acele amidonuri din cartof și începe să le transforme în zahăr. Iar acest rezultat dă un gust foarte neplăcut cartofilor”, a precizat acesta.

Dacă vrei să păstrezi cartofii proaspeți pentru cât mai mult timp, aceștia trebuie depozitați separat de fructele și legumele care produc etilenă, un gaz incolor care acționează ca un agent de maturare. Fructele din această categorie sunt merele, pepenii, banalele, perele, kiwi, mango, avocado și chiar roșiile.

Mai sunt și alte legume care trebuie păstrate într-un spațiu întunecat, aerisit și uscat, precum un dulap sau o cămară. Roșiile se pot păstra și în afara frigiderului, cum ar fi pe blatul din bucătărie.

Într-o pungă de hârtie poți păstra ciupercile, care se vor menține proaspete mai mult timp, iar aroma se va păstra și ea. Nici avocado sau banalele nu trebuie păstrate în frigider.

Please follow and like us:
Pin Share