A murit Baby, primul pui de delfin născut în captivitate în România. Descoperirea făcută de medici

A murit Baby, primul pui de delfin născut în captivitate în România. Descoperirea făcută de medici

Așadar, la nici două luni de la prima sa reprezentație, Baby a murit. Medicii veterinari care l-au consultat spun că delfinul născut în luna martie avea probleme la plămâni și la ficat. Cel mai probabil asta i-a grăbit și sfârșitul. Internauții au deplâns moartea lui Baby, însă mulți iubitori de animale au subliniat că locul animalelor nu este în captivitate.

A murit Baby, primul pui de delfin născut în captivitate în România

”Cu regret, vă aducem la cunoștință încetarea din viață a puiului de delfin cunoscut publicului cu numele “Baby”. Facem precizarea că acesta este produsul de concepție a două variații ale specie Tursiops truncatus Gilly, provenite din areale diferite. Contrar evoluției favorabile a puiului nascut în captivitate, decesul a survenit subit.

Rezultatul examinării anatomo-patologice a evidențiat fără echivoc existența afectării organelor vitale (în principal plămânii și ficatul) de natură acută, incompatibilă cu viața. Având în vedere evoluția bruscă a acestei afecțiuni, nu putem exclude o componentă genetică. Realitatea obiectivă la nivel global indică o rată scăzută de supraviețuire a puilor de mamifere marine născute în captivitate”, au transmis reprezentanții Delfinariului Constanța.

Postarea a devenit virală cu mii de like-uri, distribuiri și comentarii. Majoritatea i-au urat drum bun lui Baby, pe lumea cealaltă, în Raiul Delfinilor. ”Oh, ce veste tristă ne-ați transmis astăzi! Ne pare tare rău pentru această pierdere ….Mămica lui, va avea nevoie, probabil, de o perioadă de doliu, să își plângă puiul. Sperăm ca oamenii să înțeleagă această tristă perioadă din viața acestor mamifere și să ofere timp și spațiu”, a scris o femeie.

”Îmi pare nespus de rău, cred că este mare tristețe în familia de la Delfinariu”, a completat un alt internaut. Mai radicali au fost cei care au subliniat că locul acestor animale nu este în captivitate pentru a-i distra pe oameni. De altfel, mesajul acestor iubitori de animale e ca toată lumea să refuze să mai plătească bilete la Delfinariu, printre altele.

Internauții plâng moartea lui Baby, primul pui de delfin născut în captivitate în România

”Lăsați animalele în mediul lor!!! Oamenii pot vedea orice formă de viață în mediul lor sau filme documentare. Închideți in spatii mici vietăți care au nevoie de mare, apă din belșug…și asta doar din interese financiare! Născut în libertate, puiul ar fi trăit, iar părinții lui ar trebui să fie și ei liberi și fericiti, nu închiși și chinuiți prin “dresaj”!!!”, a scris o apărătoare a drepturilor animalelor.

”Lăsați animalele în pace, să trăiască să se înmulțească liniștite. Vă este gândul doar la banii pe care îi câștigați pe stresul și libertatea lor. Nu-i mai stresați cu programe și eforturi pentru distrarea oamenilor. Oamenii să găsească să se distreze într-un alt mod, nu să-și trăiască fericirea pe nefericirea altora”, a completat o altă iubitoare de animale.

Conform site-ului oficial al Delfinariului Constanța, putem afla că acesta și-a început activitatea la 1 iunie 1972, fiind primul delfinaru din sud-estul Europei. În Delfinariu sunt găzduite toate cele trei specii de delfin din Marea Neagră, mai exact marsuinul, delfinul comun și afalinul. Mark, veteranul și vedeta delfinarului până în 2009 era un afalin.

Sala de ”spectacole” cu delfini are 1.300 de locuri, iar aici activează cei doi delfini, Ni Ni și Chen Chen. Aici sunt realizate ”diverse acţiuni consacrate deja: Zilei Mării Negre, Săptămâna Delfinului şi altele sunt realizate în parteneriat cu şcoli, licee, O.N.G.-uri şi reprezentanţi ai mass-media, pentru o mai bună conştientizare a aspectelor de conservare şi protecţie a mediului. Numeroasele expoziţii tematice, dioramele şi alte forme muzeistice de excepţie sunt permanent în atenţia specialiştilor noştri”.

Please follow and like us:
Pin Share