A rămas fără loc de parcare și s-a răzbunat pe ceilalți șoferi. Cum și-a făcut singur dreptate un bucureștean

A rămas fără loc de parcare și s-a răzbunat pe ceilalți șoferi. Cum și-a făcut singur dreptate un bucureștean

Gestul său poate fi sancționat, mai ales că imaginile cu parcarea sa improvizată au ajuns virale. Vecinii s-au supărat pe individ și l-au făcut vedetă pe internet, mai ales că acesta a blocat și trotuarul din fața unei școli. Așadar a ales destul de neinspirat să-și traseze singur un loc de parcare.

Cum și-a făcut singur dreptate un bucureștean, supărat că nu are parcare

”Nu înțeleg ce caută acest loc de parcare pe trotuar. Nu sunt sigur dacă este legal, iar numărul nu este consecutiv. Aceasta este calea de acces pentru Școala nr. 66, de pe strada Logofăt Dan. Unde ar trebui să meargă elevii în aceste condiții?”, s-a plâns cineva pe grupul de Facebook ”Sector 2 – Informaţii şi dezbateri”.

Locul de parcare improvizat are numărul 43, în timp ce locul de parcare din stânga are numărul 1, astfel că șoferul s-a dat de gol în clipa în care a ales să numeroteze total neprofesionist locul de parcare inventat. Mai mult, pe lângă faptul că blochează trotuarul destinat elevilor, acest loc de parcare se află între două treceri de pietoni.

Bucureșteanul va primi cu siguranță o amendă usturătoare, pe lângă faptul că Poliția Locală îi va desființa acest loc de parcare improvizat. Conform legii, amenda pentru parcare neregulamentară este 495 de lei, însă poate ajunge și mai mare.

De exemplu, cei care încurcă cu adevărat circulația se pot trezi cu mașinile ridicate sau cu o taxă suplimentară drept amendă. Găsirea unui loc de parcare în marile orașe a devenit cu adevărat o provocare, mai ales că autoritățile par incapabile să construiască parkinguri.

Parcarea autovehiculelor pe autostradă poate fi penalizată cu 6 puncte de amendă

Parcarea sau staționarea autovehiculelor pe autostradă sau pe un drum expres, în alte locuri decât cele amenajate, se penalizează cu 6 puncte-amendă. Amenda se poate plăti atât online, pe ghiseul.ro, cât și la direcţia de taxe şi impozite din fiecare oraș, fie la casieriile Trezoreriei Române”, conform TV.

Conform legii, oprirea neregulamentară este diferită de staționare neregulamentară. Conform Noului Cod Rutier, ”diferența dintre oprire și staționare constă în intervalul de timp în care mașina este imoblizată, în mod voluntar, într-o anumită zonă”. Practic, dacă un drum este oprit pe un drum public cel mult cinci minute, acțiunea e considerată oprire voluntari.

Dacă timpul depășește 5 minute vorbim despre staționare. Trebuie menționat că în țara noastră există 5 clase de amendă, primele 4 aplicate persoanelor fizice, iar a 5-a aplicabilă persoanelor juridice. Clasa I cuprinde 2-3 puncte-amendă, Clasa a II -a 4 sau 5 puncte, clasa a III-a între 6 și 8 puncte, clasa a IV-a între 9 și 20 de puncte și clasa a VI-a între 21 și 100 de puncte-amendă.

Așadar, amenda inimă pentru oprire neregulamentară pornește de la 330 de lei și poate ajunge la 495 de lei. Pe lângă asta vor fi primite și 2- 3 puncte de amendă și 2 puncte de penalizare, în timp ce pentru staționare neregulamentară se primesc 4-5 puncte amendă și 3 puncte de penalizare, conform legii.

Please follow and like us:
Pin Share