Aceasta este țara care are propria literă. Mulți români trăiesc și muncesc aici, dar puțini au observat acest detaliu

Aceasta este țara care are propria literă. Mulți români trăiesc și muncesc aici, dar puțini au observat acest detaliu

O țară frecventată de români are propria literă. Puțini știu despre acest detaliu, deși muncesc și s-au stabiliti aici în decursul anilor, fiind atrași de salariile mai mari și respectiv de nivelul de trai mai ridicat. Despre ce zonă este vorba?

Țara europeană care are propria literă

Este vorba despre o destinație europeană, mai exact membră a Uniunii Europene și ai cărei cetățeni se găsesc și în România. Limba acestui popor se studiază și în școlile de la noi din țară, fiind considerată destul de dificil de memorat.

Dacă v-am stârnit curiozitatea, aflați că facem referire la Germania. În această țară sunt valabile 35 de dialecte, iar nemții au propria literă care se numește ”eszett” și seamănă cu un B mare. Forma ei arată astfel ”ß” și puțini știu despre existența acestei litere.

În plus, litera ”ß” se utilizează și de către alte țări unde se vorbește germana ca limbă oficială, adică de către: Austria, Liechtenstein, Elveția și Luxemburg. Drept urmare, nu ar strica să studiați limba germană dacă nu ați făcut acest pas, încă, fiindcă vă poate fi oricând de folos.

Alte curiozități despre Germania

Germania este o țară care merită vizitată, fiindcă are o istorie bogată. De exemplu, cea mai îngustă stradă din lume se găsește aici, mai exact în orașul german Reutligen. În cel mai îngust punct are doar 31 de centimetri lățime, impresionându-i pe turiști.

O altă curiozitate despre Germania este că o treime din suprafața țării este acoperită de păduri. În regiunea Bavariei, berea este considerată un aliment. De altfel, nemții sunt mari consumatori ai acestei băuturi. Germania ocupă locul al doilea, la nivel mondial, în ceea ce privește consumul berii.

Un procent de 65% din autostrăzile din Germania nu au o limită de viteză și se numesc Autobahn. Legile despre conservarea energiei din Germania prevăd ca luminile din clădirile din birouri să se stingă pe timp de noapte, pentru economisire.

Pe piața auto Germania stă foarte bine. Reprezentanții din acest domeniu reușesc să vândă anual în jur de 6 milioane de mașini, astfel că nu degeaba țara este unul dintre locurile unde sunt cei mai mari producători de mașini din lume.

Germania are și cea mai mare economie din Uniunea Europeană, având un produs intern brut (PIB) de 3, 73 trilioane USD. Această situație a dus, printre altele, la crearea unei forțe de muncă puternice, care îi atrage pe mare parte dintre români.

Please follow and like us:
Pin Share