Acesta este cel mai nou teritoriu al României. Oamenii nu au voie să pună piciorul aici

Acesta este cel mai nou teritoriu al României. Oamenii nu au voie să pună piciorul aici

Pe harta României a apărut un nou teritoriu. Este un tărâm cu totul și cu totul special, unde nimeni nu are voie să pună piciorul. Iată unde se află și ce alte reguli mai are!

Care este și unde se află cel mai nou teritoriu al României

Surprinzător sau nu, România se poate lăuda cu un teritoriu nou. Acesta a luat naștere în Marea Neagră, iar cei curioși să-l admire o pot face doar de la distanță. Motivul?! Nimeni nu are voie să calce aici.

Insula Sacalin este cel mai nou pământ românesc. Fiind recent format, accesul oamenilor este total interzis. Nimeni nu are voie să pună piciorul aici pentru a nu distruge habitatul natural.

Insula Sacalin nu doar că este cel mai nou pământ românesc, dar este și cel mai ”natural”. Aici, oamenii nu au intervenit și nici nu au voie să o facă, ceea ce înseamnă ca fauna și flora sunt în stadiul ei natural.

Insula Sacalin este ”acasă” pentru zeci de specii de animale. Aici locuiesc peste 230 de specii de păsări, dintre care 14 sunt incluse pe lista celor protejate prin lege.

Pe Insula Sacalin se află cea mai mare colonie de chire de mare

Insula Sacalin adăpostește lebede, pelicani, dar și mamifere rare. Potrivit radioimpuls.ro, aici se află și cea mai mare colonie de chire de mare.

Insula Sacalin se întinde pe o suprafață de peste 21.000 de hectare. În 1938, aceasta a fost declarată zonă de protecție specială în cadrul Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Insula s-a format în dreptul brațului Sfântul Gheorghe. Specialiștii sunt de părere că timpul va influența foarte mult evoluția acestui teren. Este foarte posibil ca, în curând, să devină o peninsulă de dimensiuni considerabile.

Prima atestare a Insulei Sacalin este din anul 1924. Atunci, aceasta a apărut marcată pe o hartă rusească. La vremea aceea, insula era împărțită în două, Sacalinul Mic și Sacalinul Mare.

Odată cu trecerea timpului, cele două teritorii s-au unit și au format actuala Insulă Sacalin de azi. Unirea celor două s-a realizat prin înnisipare, fapt ce a influențat multă vreme aspectul general al insulei.

Până în 1975, teritoriul Insulei Sacalin era preponderent nisipos. Însă, cu timpul, totul s-a schimbat, iar în zonă au început să crească primele specii de plante. Natura pare că preia controlul pe insulă, căci teritoriul deja începe să se împădurească.

Please follow and like us:
Pin Share