Afacerea care a îmbogățit o familie din mediul rural. Nu există niciun angajat, iar veniturile sunt unele fabuloase

Afacerea care a îmbogățit o familie din mediul rural. Nu există niciun angajat, iar veniturile sunt unele fabuloase

Fără doar și poate, unii oameni nu duc lipsă de idei și nici de curaj să le pună în practică. În cazul unora dintre ei, ideile s-au transformat în afaceri de succes. Nu doar că și-au văzut visul împlinit, ci au ajuns să câștige și bani frumoși de pe urma lui.

Afacerea de succes care generează 300.000 de euro profit unei familii din mediul rural

La aproximativ 40 de kilometri de Bruxelles, o afacere de familie a devenit un model pentru toți cei pasionați de domeniu. Ferme du Ponceau este o fermă mixtă, caracterizată de producția de lapte, carne, dar și plante furajere.

Cei care se ocupă de Ferme du Ponceau sunt Thibault și Aurelie Desmedts. Ferma este tradiție în familia lor. Pe mâinile celor doi, afacerea a ajuns în 2014, atunci când părinții lui Amelie le-a încredințat-o.

De aproape 10 ani, Thibault și Aurelie își dedică tot timpul pasiunii care a devenit afacere. Aceștia se ocupă de producția de lapte, carne de vită și carne de pui, iar totul se realizează în circuit.

Modelul este unul inovativ și se pare că este cel care a contribuit la succesul Ferme du Ponceau. Thibault și Aurelie cultivă furajele pe 200 de hectare de teren agricol și, tot acolo, au și un magazin de desfacere.

Ferme du Ponceau comercializează unele dintre cele mai bune produse din Belgia

Afacerea lor este una de succes, iar produsele care ies de pe porțile Ferme du Ponceau se dau ca pâinea caldă. În magazinul propriu, familia Desmedts vinde produse pe bază de lapte, dar și un produs care este considerat specialitatea casei. Și anume, înghețata de casă.

Produsele care poartă amprenta Ferme du Ponceau sunt de cea mai bună calitate. Familia Desmedts are la fermă 280 de vaci din rasa Albastru de Belgia, una dintre cele mai bune rase belgiene.

Potrivit agrointel.ro, pentru satisfacere necesarului de produse pentru comerț, anual, sunt sacrificate 120 de bovine. Profitul pe care îl obține familia Desmedts în urma producției și vânzării de carne nu este deloc unul mic.

Anual, profitul lor este de 300.000 euro. Thibault și Aurelie au recunoscut că acest profit nu ar fi fost la fel de mare fără beneficiul de un euro în plus pentru un kilogram de carne, obținut de la Cooperativa Faircoop.

Unul dintre marile avantaje ale familiei Desmedts este dat de faptul că lanțul de aprovizionare dintre fermă și supermarket nu este unul lung. În plus, nici prețurile pe care le practică nu sunt unele mari. Potrivit aceleiași surse, un ou se vinde cu 0.35 euro/ bucata, iar laptele costă 1.30 euro.