Afecțiunea de care suferă Speak. Puțini știu asta despre artist

Afecțiunea de care suferă Speak. Puțini știu asta despre artist

Speak sau Ștefan Sprianu pe numele real a mărturisit de curând fanilor că se confruntă cu o problemă de sănătate pe care nu o poate controla. De ani buni are o afecțiune de care își dorește să scape. Puțini știu despre dificultatea prin care trece interpretul.

Cu ce afecțiune se confruntă Speak

Artistul în vârstă de 37 de ani este mereu o prezență jovială pe micile ecrane. Stârnește amuzamentul fanilor prin vorbele sale și impresionează și prin relația pe care o are de ceva timp cu Ștefania.  Cei doi par că se potrivesc foarte bine.

Speak are obstacole asemeni fiecărui om dincolo de viața publică. În câteva Instastory-uri, a mărturisit recent că are ticul de a-și smulge firele de barbă. Oricât ar încerca să-l controleze îi este greu. Gestul său este tradus în termeni medicali ca tricotilomanie.

”O dată la ceva timp, declanșez un tic, același de a-mi smulge părul din barbă. Nu mă pot controla…Nu mai suport!!!”, a scris interpretul într-o postare pe un Instastory, după care a atașat și o descriere a bolii.

Ce favorizează apariția tricotilomaniei

Tricotilomania pare a fi o consecință a unor probleme precum anxietatea, depreia, insomniile sau stresul. Medicii avertizează că acest obicei creează alte probleme, cele cu tenul. Fața ți se poate irita, poate suferi leziuni sau poate rămâne cu cicatrici.

”Persoanele cu tricotilomanie simt nevoia, încă din copilărie, să își smulgă părul de la nivelul scalpului, dar nu numai. Părul poate fi smuls din orice altă zonă a corpului – sprâncenele, gene, barbă sau din alte zone acoperite de păr.

Deși tricotilomania se dezvoltă fie în copilărie, fie în anii adolescenței, aceasta este o afecțiune care se întinde și pe timpul perioadei adulte. Afectează în mod egal fetele și băieții, pe timpul copilăriei, dar la maturitate afectează mai mult femeile (…)

Multe dintre persoanele cu tricotilomanie dezvoltă și alte comportamente impulsive nocive: ciupirea pielii, roaderea unghiilor sau mestecarea buzelor. De multe ori, aceste persoane cu își smulg părul departe de ochii celorlalți și încearcă să ascundă simptomele.”, potrivit reginamaria.ro

Drept urmare, dacă vă regăsiți în cele menționate, nu ezitați să apelați la ajutorul unui specialist. Acesta vă poate îndruma cu terapii sau cu tratament medicamentos. Încă se fac studii intense de către experți,  pe tema tricotilomaniei.

Please follow and like us:
Pin Share